Dick Berlijn exclusief bij Quality BookingsDick Berlijn exclusief bij Quality Bookings
Back Back Nieuws

Dick Berlijn exclusief bij Quality Bookings

14 december 2018

Cybersecurity, openbare orde en veiligheid, leiderschapsvraagstukken. Het zijn thema’s die spreker Dick Berlijn nauw aan het hart gaan. De bekende generaal buiten dienst der Nederlandse strijdkrachten volgt de actualiteit op de voet en weet zijn expertise in genoemde onderwerpen als spreker met passie voor het voetlicht te brengen. U kunt Berlijn ook inhuren als presentator of dagvoorzitter bij Quality Bookings.

Leiderschap

Berlijn maakt een indrukwekkende loopbaan bij defensie, die begint als Operationeel Officier en Hoofd van de Transitie en Conversie Afdeling op vliegbasis Leeuwarden. Hij heeft ingrijpende en succesvolle transities in de boeken staan. In Denemarken is Berlijn enige tijd actief als trainer en instructeur. In 1988 stapt hij over naar het Commando Tactische Luchtstrijdkrachten.

Als geboren leider doorloopt Berlijn diverse stevige opleidingen en voert het commando over uiteenlopende militaire vliegbases en operaties. In 1993 houdt hij als eerste commandant toezicht op het vliegverbod boven Servië. Hij speelt een rol bij diverse UNIFIL-operaties en dient in de Afghaanse oorlog. Al deze ervaringen brengt de oud-militair mee als spreker of dagvoorzitter.

Cybersecurity

Van oorlog in real life naar oorlog in cyberspace. Het lijkt een grote stap, maar dat is het absoluut niet. Want de echte oorlog wordt allang niet meer alleen gevoerd met mitrailleurs, kernwapens en tanks, weet Dick Berlijn. Of we in oorlog zijn? ‘Een lastige vraag’, zegt Dick Berlijn, cybersecurity expert. ‘Dat hangt ervan af wat je onder oorlog verstaat.’ Volgens de voormalig Commandant der Strijdkrachten is het antwoord in de klassieke zin van het woord oorlog een duidelijk nee. We zijn niet letterlijk in oorlog, land tegen land. ‘Maar dat betekent niet dat cybercrime niet heel veel schade aanricht. En dat betekent ook niet dat er geen landen zijn die andere landen aanvallen. Er zijn staten die heimelijke acties uitvoeren die het functioneren van andere landen ondermijnen. En dat zorgt voor heel veel problemen.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!