Deusjevoo keert terug naar de rootsDeusjevoo keert terug naar de roots
Back Back Nieuws

Deusjevoo keert terug naar de roots

07 juli 2021

Stand- en interieurbouwer Creaplan uit Nazareth neemt de standbouwactiviteiten van Deusjevoo uit Genk over. Deusjevoo zal zich in de toekomst nog meer toeleggen op decorbouw in de tv- en entertainment sector in de Benelux.

‘De beurzensector ondergaat een evolutie die al enige tijd aan de gang was, maar door de coronacrisis versneld werd. Bepaalde bedrijven zijn uit de sector gestapt, andere verleggen de focus of worden deel van een consolidatie’, vertelt Creaplan CEO Michael Debaveye. Zo ook Deusjevoo. Creaplan, intussen uitgegroeid tot Europese speler, zal de projecten van de Limburgse decorbouwer overnemen en uitvoeren vanuit hun atelier in Nazareth, met het bestaande team dat nog verder versterkt wordt.

Terug naar de roots

Ook in de groeistrategie van Deusjevoo komt deze stap op een ideaal moment. Het bedrijf van Jo Peters werd 23 jaar geleden opgericht als interieur- en decorbouwbedrijf voor o.a. de entertainmentsector. Al snel groeide de onderneming met kantoor in Genk uit tot marktleider in de tv-decorsector in Vlaanderen. Ook in Nederland kent de decorbouwer ongeziene groei. ‘In de loop der jaren zijn daar beursstanden bijgekomen, die intussen ook een belangrijke positie innemen. Nu willen we onze focus echter opnieuw scherpstellen. We hebben gekeken waar we nog kunnen groeien en in de entertainmentsector zijn we nu eenmaal een gevestigde waarde. Dat is onze absolute passie, daar worden we warm van. Daarom willen we nu meer dan ooit inzetten op decors voor de entertainmentsector en TV-studio’s voor bedrijven, virtueel en fysiek. Uiteraard blijven we ook voluit inzetten op belevingsarchitectuur voor kantoren, retail, horeca en showrooms’, aldus Peters.

Klik tussen Deusjevoo en Creaplan

Peters: ‘Voor ons was het belangrijk dat onze dierbare klanten ergens goed terecht zouden komen, want het is niet evident om een geschikte partner te vinden. Het niveau van creativiteit en service moet hoog zijn, en de overnemer moet beschikken over de middelen en ervaring om internationaal mee te kunnen reizen met onze klanten. Met die eisen in het achterhoofd kwam Creaplan al snel naar voren als ideale samenwerkingspartner op lange termijn. Voor een aantal klanten zal Deusjevoo concepten blijven ontwikkelen als conceptbureau, maar we zullen het niet meer bouwen. Dat zal vanaf nu steeds Creaplan zijn, die de uitvoering van A tot Z voor zijn rekening neemt.’

Voor Vincent Lievens, COO van Creaplan, passen de standenbouwactiviteiten van Deusjevoo als gegoten binnen de bestaande werkzaamheden. ‘Onze vakmensen hebben alle expertise in huis om de wensen van Deusjevoo’s klanten te vervullen, van architecten tot standenbouwers. Creatieve concepten bedenken en omzetten naar degelijke realisaties met een sterke merkbeleving is waar we goed in zijn, zowel in traditionele houtbouw als voor modulaire standen.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!