Back Back Nieuws

Design by Elles mede-winnaar Leiden Culinair

08 juli 2009
Begin juli werd het jaarlijkse Leidse event Leiden Culinair gehouden. Op de Garenmarkt, voor de gelegenheid omgetoverd tot culinair plein, dongen 13 restaurants naar de felbegeerde wisselbokaal voor de beste prestatie én presentatie. Het gelegenheidsduo Het Haagsche Schouw uit Leiden en Upstairs uit Voorschoten mochten met de eer strijken.
Medeverantwoordelijk voor dit succes was ontwerpbureau Design by Elles uit Leiden.


“De aankleding van de tent moest aansluiten bij de sfeer en de keuken van beide restaurants”, licht Elles van Goozen, eigenares van Design by Elles, toe. “Ik heb gekozen voor een rustig basisbeeld met zwarte tafels en stoelen. Het meubilair was voorzien van LED-verlichting, wat vooral ’s avonds voor een bijzondere uitstraling zorgde. Binnen waren er kleuraccenten in de vorm van draperieën, bloemen en kussens. De vierkante tafels konden eenvoudig aan elkaar geschoven worden, zodat een gezelschap van twee personen er even makkelijk terecht kon als eentje van twaalf.”

De gasten werden via een oranje loper ontvangen door vriendelijke gastvrouwen die hen naar een tafeltje leidden. Wie even moest wachten kon vast plaatsnemen op de ronde, zwarte loungebank aan het eind van de loper. Van Goozen: “Als je zo’n locatie gaat inrichten moet je ook rekening houden met gasten voor wie nog geen plaats beschikbaar is. Dan staan ze elkaar en de gasten aan de tafels niet in de weg. We hadden 190 zitplaatsen, maar het is alle dagen verschrikkelijk druk geweest.”

De wisselbokaal gaat jaarlijks naar het restaurant dat over de gehele linie de beste prestatie neerzet. De gerechten, de wijnen, de gastvrijheid en de aankleding moeten naadloos op elkaar aansluiten. Van Goozen: “Ik ben er natuurlijk heel blij mee dat ‘mijn’ restaurants hebben gewonnen. Tel daarbij op dat er geen druppel regen is gevallen en je snapt dat ik in alle opzichten tevreden ben!”

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!