Dertig landen vieren de kracht van theaterDertig landen vieren de kracht van theater
Back Back Nieuws

Dertig landen vieren de kracht van theater

02 maart 2021

Op 13 maart 2020 moesten bijna alle theaters ter wereld hun deuren sluiten vanwege corona. Nu één jaar later wordt er in meer dan 30 landen op 13 maart 2021 de voorstelling ‘Wit Konijn Rood Konijn’ gespeeld om hierbij stil te staan. In theaters over de hele wereld, van Argentinië tot Australië en van India tot Nederland, gaan acteurs het toneel op om de kracht van theater te tonen. Een internationale viering van inspiratie, verbeeldingskracht en het bewijs dat creativiteit altijd tegenslag kan weerstaan.

Onvoorbereid en definitief

In Nederland stappen acteurs als Pierre Bokma, Huub van der Lubbe, Nhung Dam en Theo Maassen het toneel op om het stuk ‘Wit Konijn Rood Konijn’ te spelen. De tekst van het stuk zit in een verzegelde envelop. De acteur opent deze envelop ter plekke, op het podium. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint hij of zij, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Dit stuk is sinds de première tien jaar geleden in meer dan 25 talen vertaald, waaronder het Nederlands en is al duizenden keren opgevoerd door steeds andere acteurs. Want wie het één keer gespeeld heeft, kent het stuk, en mag het niet nog een keer spelen.

Merijn Scholten

Limburg Wit Konijn Rood Konijn zal ook in De Maaspoort Venlo te zien zijn waar cabaretier Merijn Scholten ter plekke de verzegelde envelop overhandigd krijgt. Hij schreef o.a. teksten voor ‘Dit was het nieuws’ en werkt mee aan het cabaretgedeelte van Spijkers met Koppen.

Livestreams

Vanwege de coronamaatregelen is het in de Nederlandse theaters niet toegestaan om publiek te ontvangen, maar via livestream zet De Maaspoort de deuren open. Bezoekers worden uitgenodigd om op zaterdag 13 maart vanuit hun huiskamer gratis deel uit te maken van een grootse, internationale theaterbeleving.

Tickets voor de uitvoering in Venlo zijn gratis en kunnen besteld worden via www.maaspoort.nl. De instructies voor de livestream ontvangen gasten per e-mail.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!