Deel 2: De tofste kerstinitiatieven!Deel 2: De tofste kerstinitiatieven!
Back Back Nieuws

Deel 2: De tofste kerstinitiatieven!

18 oktober 2023

Dit is een artikel uit ons inspiratiemagazine.

Niet die zoveelste foute-kersttruienborrel, maar een écht leuk kerstevent. Wat zijn verschillende locaties van plan tijdens de kerstdagen? Waar moet je heen voor een creatief kerstevenement? Wij vroegen verschillende locaties wat ze organiseren rondom de kerstdagen.

Technologie en AI tijdens het Amsterdam Light Festival

Altijd goed om in de sfeer te komen: lange avonden en verlichte Amsterdamse grachten. Tijdens het Amsterdam Light Festival van 30.11.2023 - 21.01.2024, verlichten de kunstwerken van verschillende kunstenaars de grachten van Amsterdam-centrum. Wat is het effect van technologie en kunstmatige intelligentie (AI) op ons alledaagse leven? De verschillende perspectieven worden belicht tijdens 12e editie van het Amsterdam Light Festival.

Wintertradities (her)beleven in het Openluchtmuseum

Traditiegetrouw opent ook dit najaar het Openluchtmuseum haar deuren voor een magische winteropenstelling. Tijdens een sfeervolle kerstmarkt krijgen bedrijven de mogelijkheid om medewerkers hun eigen kerstpakket te laten samenstellen. De bekende schaatsbaan wordt vervangen door een nostalgische Winterkermis. Met de focus op laagdrempelig, actief, verbindend en inclusief biedt het Openluchtmuseum verschillende activiteiten met een hoge attractiewaarde, waaronder een rolschaatsbaan en Winterkermis. Uiteraard is het ook dit jaar mogelijk om een uitje, (eindejaars)feest of (nieuwsjaars) bijeenkomst in te vullen met een winters culinair arrangement.

De kerst redden met De Secret Scrooges

Een interactief spel waarin samenwerking, fanatisme en gezelligheid centraal staan. En dat alles met een (speels) vleugje verraad. De Secret Scrooges is een spel waarbij kerstliefhebbende collega’s het opnemen tegen de geheime verstoorders van de kerstgedachten: de Secret Scrooges. Overdag maakt iedereen zich saamhorig op voor kerst, maar ’s nachts elimineren de Scrooges één voor één een collega om te voorkomen dat de over the top kerstvreugde de overhand neemt. Weten de collega’s kerst te redden en de Scrooges op tijd te verbannen? De Secret Scrooges is een productie van buroJ8 en is zowel op locatie als (meerdaags) online/op afstand te spelen – waardoor het ook uitstekend is in te zetten voor bedrijven met meerdere vestigingen. 

Drive’n December

Drive'n December is een mobiele attractie die tijdens de feestmaand bij jouw bedrijf op het terrein staat. Je medewerkers, je relaties en hun gezinnen rijden of wandelen dan door een prachtig Winterwonderland. Onderweg beleven ze wonderlijke avonturen en ontmoetingen. Willy Wonka deelt chocolade uit en de directeur dankt de medewerkers voor hun inzet. Laat in de levensgrote sneeuwbol de zachte vlokken landen op je huid en drink glühwein in de après-skihut. Aan het eind van de rit staat de kerstman klaar met een welverdiend kerstpakket. Sommige tradities gaan nooit verloren! Alles passend bij jouw bedrijf. Afhankelijk van ruimte en budget kan Drive'n December worden aangepast.

 

Tekst: Mahlee Plekker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!