De Woonindustrie en Spotlight bundelen krachtenDe Woonindustrie en Spotlight bundelen krachten
Back Back Nieuws

De Woonindustrie en Spotlight bundelen krachten

24 augustus 2018

De Woonindustrie, een platform in Nieuwegein waar ruim 140 deelnemers uit de woonbranche hun laatste collecties presenteren, gaat vanaf volgend voorjaar een samenwerking aan met Spotlight. Spotlight is het nieuwe vakevent voor onder andere de branches home & living, koken, gedekte tafel, design artikelen, lifestyle en woonaccessoires.

Alles onder één dak

De initiatiefnemers van Spotlight, Jurgen Pietersen, Gert Jan Pas en Bas de Bruin, gaan voor de kracht van het collectief. Jurgen Pietersen: 'Voor de vakbezoeker is een 'one stop spot' met een breed aanbod het meest ideale scenario. Hoe meer aanbieders onder één dak, des te aantrekkelijker wordt het om de beurs te bezoeken. Dat is kracht van het collectief en het mes snijdt zo aan twee kanten. Zowel voor de exposant als de bezoeker. Na een succesvolle eerste Spotlight en de op stapel staande tweede editie willen we een nieuwe stap zetten om dat doel te realiseren.'

Dutch Design Dock

Jan Hogenkamp van De Woonindustrie vult aan: 'Je wilt vermijden dat de vakbezoeker op allerlei data heel Nederland door moet. De Woonindustrie wil daarin graag met aanvullende partijen samenwerken. Dat doen we door allerlei initiatieven te ontwikkelen. Zoals bijvoorbeeld de samenwerking met Dutch Design Dock, hèt designevenement van Nederland. Hier presenteren 18 topmerken waaronder Castelijn, COR, Gelderland, JAB, LABEL VANDENBERG, Leolux, Pilat & Pilat en Pode hun laatste collecties. De samenwerking heeft niet alleen meerwaarde voor beide partijen, ook vanuit de bezoekerskant krijgen we alleen maar positieve reacties.

Spotlight

Jan vervolgt: 'Ook over Spotlight waren we meteen enthousiast. Het is een perfecte aanvulling op het bestaande aanbod. Jurgen en Bas zitten vol mooie plannen voor de toekomst en hebben ideeën die perfect aansluiten bij die van ons. Spotlight BV zal vanaf het najaar 2018 ook haar kantoor gaan houden in De Woonindustrie, dus dan kunnen we snel schakelen. Want voor ons gaat de samenwerking met de diverse partijen verder dan het gezamenlijk presenteren. Ook op strategisch vlak willen we verbindingen leggen om de klant zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn.'

Nog even geduld

Vanaf het voorjaar 2019 gaat de samenwerking van start. In het voorjaar zijn er 2 evenementen, De Woonindustrie VAKbeurs van 10 t/m 13 februari en Spotlight op 10 en 11 maart 2019. Uiteraard opent De Woonindustrie al die dagen haar deuren voor bezoekers. Tijdens de najaarsbeurs volgend jaar 2019, zullen zowel de VAKbeurs van De Woonindustrie als Spotlight op dezelfde data gezamenlijk de bezoekers verwelkomen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!