De Schoenfabriek organiseert theaterprogramma Zwarte CrossDe Schoenfabriek organiseert theaterprogramma Zwarte Cross
Back Back Nieuws

De Schoenfabriek organiseert theaterprogramma Zwarte Cross

18 juli 2019

Theater op Zwarte Cross? Jazeker. En niet zo’n beetje ook. Dit jaar staan 800 artiesten, zowel nationaal als internationaal, in het programma van de vier theaterlocaties. Voor de vijftiende keer op een rij verzorgt theater- en festivalorganisatie De Schoenfabriek samen met De Feestfabriek (onderdeel van Zwarte Cross) deze theaterprogrammering. Zwarte Cross vindt plaats op 19, 20 en 21 juli en biedt een speelse mix van cross, theater, muziek, stunts, humor en gekte.

Het concept ‘crossen, gein en feest’ is onveranderd sinds de eerste Zwarte Cross in 1997. Inmiddels is het bezoekersaantal van 1.000 naar 220.000 gestegen en zijn ook het aantal podia, acts, feestjes en de sfeer meegegroeid.

Kern is crossen

De kern van het festival blijven de crossen, die in de Loco-arena voorzien worden van meezingers en feest. Hier zorgt de Loco Loco Discoshow samen met entertainer Danny Panadero en gast-artiesten voor spektakel voor iedereen die wel en niet van crossen houdt. Onprofessioneel sportcommentaar komt uit de mond van commedian Thijs Kemperink en muziek wordt onder andere verzorgd door de Zingende Schlager en DJ Keezus Christus.

Spektakel, theater en gekkigheid

Spektakel, theater en gekkigheid is verweven in het hele festival. Maatwerkacts zoals het Welkommitee en de spectaculaire Opblaasservice op de camping zijn door De Schoenfabriek speciaal voor dit festival ontworpen. Meer dans, cabaret en acts zijn geconcentreerd op de Theaterweide, in de vorm van straattheater en in drie sfeervolle theatertenten. Een aantal grote namen dit jaar zijn Stefano Keizers, De Speld Live en Brigitte Kaandorp. Ander programma om niet te missen zijn een workshop breien, de foute vinylshow en drie pirouette draaiende ruiters onder de naam Les Goulus (Frankrijk).

Sfeer en beleving

De Schoenfabriek speelt al jaren in op de trend dat festivals en evenementen niet alleen muziek, maar ook theater, sfeer en beleving dienen te bieden. De Schoenfabriek creëert sfeer en beleving op een aantal grote festivals, zoals Concert at Sea en de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Ook voor merkactivaties en bedrijfsevenementen werken grote merken, gemeenten en organisaties samen met De Schoenfabriek.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!