De Schoenfabriek organiseert eiland-festival tijdens Nijmeegse VierdaagseDe Schoenfabriek organiseert eiland-festival tijdens Nijmeegse Vierdaagse
Back Back Nieuws

De Schoenfabriek organiseert eiland-festival tijdens Nijmeegse Vierdaagse

12 juli 2019

Theater- en festivalorganisatie De Schoenfabriek organiseert een festival voor 45.000 bezoekers op het nieuwe stadseiland in Nijmegen. Festival op ‘t Eiland vindt plaats tijdens Nederlands grootste meerdaagse evenement; de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Van 13 tot en met 19 juli biedt Festival op ‘t Eiland een mix van dansfeestjes, concerten, voorstellingen, klassieke zweef- en draaimolens, theatrale verrassingen en eilandgevoel.

Wat is er te doen

 Het eiland is zeven dagen lang een plek om te relaxen, te spelen, muziek te luisteren en jezelf te verleiden om eens wat anders te doen. In het theater vinden dans- en theatervoorstellingen plaats en ook lezingen vanuit de Radboud Universiteit. Verspreidt over het eiland kun je vanuit een badmeesterstoel over de Waal kijken, op een deinende bank meebewegen op muziek, ondergaan in een Batiscaaf (soort onderzeeër) en straattheater tegenkomen. Voor kinderen is er een karakteristieke mini-kermis, ontdek-hoek en kindervoorstellingen. Op het strandpodium, in Club de Ville en onder luifels spelen bands en DJ’s en wordt er tot laat gedanst. Verder kunnen bezoekers een lasworkshop volgen, hun eigen bord ‘draaien’, tweedehandskleding kopen en in festivalsfeer naar de kapper. 

Nieuw dit jaar

Nieuw tijdens deze vierde editie van Festival op ‘t Eiland is de programmering op de pont die bezoekers vanaf de stad naar het eiland brengt. Muzikanten, dichters en DJ’s zetten daar de toon van het festival. Ook nieuw is het duurzame Drankorgel, een verzamelaar van te recyclen festivalbekers. En dit jaar siert het Bosco Theater met een traditionele entree en cirkelvormige tribune het terrein.

De Schoenfabriek

De gehele organisatie van het festival ligt in handen van De Schoenfabriek in combinatie met Nijmeegs cultureel centrum De Lindenberg. De Schoenfabriek is gespecialiseerd in theateracts, programmering, organisatie en concepten op evenementen en festivals. Het Nijmeegse bedrijf is ook actief tijdens Zwarte Cross, Concert at Sea en festival deBeschaving. Daarnaast wordt het bedrijf door merken, overheden en organisaties vaak ingeschakeld voor merkactivaties.

Fotocredits > Siimple Photography

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!