De Ruwenberg Hotel | Meetings | Events: Groots in gastvrijheid, intiem in belevingDe Ruwenberg Hotel | Meetings | Events: Groots in gastvrijheid, intiem in beleving
Back Back Locaties

De Ruwenberg Hotel | Meetings | Events: Groots in gastvrijheid, intiem in beleving

18 november 2019

De statige oprijlaan, met aan weerszijden eeuwenoude bomen die boeiende verhalen bevatten over dit centennia oude landgoed, leidt naar het originele kasteeltje uit het jaar 1337 dat dienstdoet als entree. Dat noem ik met recht een binnenkomer. Als ik de afslag naar het landgoed neem, laat ik de drukte van de stad als vanzelf achter me en neem de inspirerende, rustgevende atmosfeer van de omgeving in me op.

‘Onze grootste kracht’ vertelt Vasfi Isitan, Directeur van De Ruwenberg, ‘is dat we grootschalige evenementen en congressen kunnen hosten en tóch een intieme beleving weten te behouden.’

Ontspannen samenkomen in de natuur

De Ruwenberg Hotel | Meetings | Events is het grootste zakelijke hotel in de regio Den Bosch en ligt midden in de natuur op nog geen 10 minuten afstand van de historische binnenstad. Achter de karakteristieke entree bevindt zich het moderne gedeelte met drie verschillende vleugels die ieder 66 hotelkamers, 2 plenaire zalen en een aantal break-out rooms huisvesten. Jennifer Roose, de bevlogen Marketing en Communicatie Manager van De Ruwenberg leidt me rond. ’Onze accommodatie biedt vele mogelijkheden, zoals de eigen lounge met terras in iedere vleugel van het gebouw. Niet alleen een heerlijke plek om even te ontspannen, maar met koffiemachine en lekkernijen ook de ideale plek om te pauzeren.’

’Verschillende grote evenementen of (privacy)gevoelige bijeenkomsten kunnen door deze opzet tegelijkertijd plaatsvinden zonder dat de diverse gezelschappen elkaar zullen treffen’, benadrukt Jennifer. We vervolgen onze weg naar een aparte vleugel van het gebouw met een zaal voor ongeveer 140 personen. Deze is gecombineerd met een gezellige lounge inclusief openhaard en een terras met buitenkeuken.

Naast de congres-, vergader- en hotelfaciliteiten biedt De Ruwenberg ook sportieve-en wellnessvoorzieningen om te ontspannen na een intense dag.
Neem een verfrissende duik in het indoor zwembad, relax in één van de sauna's, daag jezelf uit in de fitnessruimte, speel met je kompanen een potje squash, beachvolleybal of tennis of leef je uit op de driving range.

Internationale gastronomie

Het kloppend hart van De Ruwenberg is het onlangs volledig gerenoveerde restaurant met open keuken waar ‘live cooking’ plaatsvindt. De flexibele, kleurrijke inrichting met mogelijkheden om hoog of laag te tafelen, en groupe of in een intieme setting te dineren, geeft het geheel een dynamische vibe. Het restaurant is deels inzetbaar voor private dining en op deze plek is het weidse uitzicht op het Brabantse landschap en De Dommel werkelijk indrukwekkend. De keuken beheerst internationale gastronomie, werkt uitsluitend met de meest verse ingrediënten en speelt moeiteloos in op dieetwensen en de preferenties van verschillende landen en culturen.

Drones besturen of schapen drijven

De 14 hectare die het landgoed groot is worden optimaal benut zonder in te boeten aan weidsheid en natuurschoon. ‘Om op een andere manier met elkaar bezig te zijn en om vergaderingen en congressen te onderbreken met oplaadsessies en energizers, hebben we een breed scala aan teambuilding activiteiten.’

Ontdek met de herder wat het drijven van de schapen over jouw skills vertelt, leef je creatief uit in de Graffitiworkshop, kom in je kracht met Haka of leer een drone besturen. ‘Wij geven alle ruimte aan interactief en fysiek bezig zijn’, aldus Vasfi Isitan.

Maatwerk is troef

De Ruwenberg huisvest tientallen moderne congresruimtes, beschikt over de meest geavanceerde apparatuur en heeft alles in huis om meerdaagse bijeenkomsten succesvol te maken. Voor mijn ogen wordt eenzelfde zaal in mum van tijd omgebouwd van congresruimte naar dinerzaal. Later zal deze zelfde ruimte nogmaals worden omgetoverd tot feesttempel. ‘Maatwerk is troef bij De Ruwenberg en ‘nee’ bestaat niet’, zegt Vasfi Isitan monter. ‘De waanzinnigste verzoeken kunnen worden gerealiseerd.’ Naast maatwerk zijn kwaliteit, gastvrijheid, exclusiviteit, duurzaamheid en inspiratie erg belangrijk bij De Ruwenberg. Met een hoofd vol ideeën laat ik het rustgevende én tegelijk dynamische landgoed via de statige oprijlaan achter me.

Door > Nathalie Schalke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!