Back Back Nieuws

De Prokkel6Kamp: personeelsfeest met een maatschappelijke tint

30 september 2013
De Stichting Prokkel en Sportservice Nederland presenteren een combinatie van een personeelsfeest met een maatschappelijke tint. Met de Prokkel6Kamp bieden ze een ontmoeting tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking.

De 6Kamp van Sportservice Nederland is een spelprogramma waarbij de deelnemers de sterren zijn. Het bestaat uit humoristische spelen in een decor waarbij de muziek vervlogen tijden doet herleven. De spelen worden begeleid door vier characters, namelijk de spelshowhostesses, de hoofdscheidsrechter én de iets te enthousiaste presentator.

Prokkelstagiaires
Door de samenwerking met de stichting Prokkel wordt de 6Kamp nu mede aangeboden door medewerkers met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij aanwezig zijn als scheidsrechter of spelbegeleider. En dat geeft grote effecten. Het biedt niet alleen de prokkelstagiaires een prachtige en zinvolle dag, maar laat de deelnemers ook op een andere manier naar mensen met een verstandelijke beperking kijken.

Meerwaarde
Een reactie van een deelnemer: ‘Ik vind het goed dat wij hieraan meedoen. Er is steeds minder geld om leuke (bedrijfs)uitjes te organiseren, ook voor mensen met een beperking. Door dit initiatief kunnen zij én wij een leuke dag beleven en wat nieuws ervaren. Daarom is het goed dat dit kan, het heeft zeker een meerwaarde.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!