De Leukste Huiskamer, de leukste experienceDe Leukste Huiskamer, de leukste experience
Back Back Nieuws

De Leukste Huiskamer, de leukste experience

03 augustus 2021

Reikhalzend keken voetballiefhebbers uit naar de Europese Kampioenschappen. We kennen allemaal de beelden, afgeladen stadions met kleurige supporters en grote spandoeken om hun land aan te moedigen. Uitbundige fans die geen stadionticket hebben weten te bemachtigen, verzamelen zich in cafés en op grote pleinen voor de gigantische schermen, om zo geen glimp van die o zo belangrijke wedstrijd te missen. Maar voor EURO2020 liep het een tikje anders…

In 2019 kreeg XSAGA de opdracht van de gemeente Amsterdam om tijdens de zomer van 2020 voor Euro2020 een uniek evenement te organiseren voor de (meereizende) supporters die geen kaartje voor het stadion hadden weten te bemachtigen. XSAGA greep deze creatieve uitdaging uiteraard met beide handen aan. 

EURO2020

Op het Museumplein zou een heus Football Village gecreëerd worden, dat 4 weken lang het kloppende hart van EURO2020 in Amsterdam moest worden. Een paar kilometer verderop was het Olympisch Stadion gastheer voor public viewings voor de in totaal vier wedstrijden die in de Johan Cruijff ArenA werden gespeeld. 30.000 Amsterdammers zonder ticket, konden hier met elkaar de wedstrijden kijken en samen juichen of huilen. En toen was daar Covid…

Creatief omdenken

XSAGA denkt graag in oplossingen en keek naar wat er wel kon, in plaats van wat er níet kon, in tijden dat het samenkomen van mensen praktisch onmogelijk was gemaakt. Met creatief omdenken werd een evenement omgetoverd van groot, groter, grootst naar een intiem samenzijn waar de Amsterdammer voetbal kon kijken in zijn eigen veilige bubbel. Niet zijn eigen huiskamer, maar De Leukste Huiskamer! XSAGA ging een fantastische samenwerking aan met Hotel Sweets; met 28 originele brugwachtershuisjes getransformeerd tot hotelkamers, de meest exclusieve hotelexperience van Amsterdam.

Iconische locatie

Er was geen perfectere locatie voor deze intieme setting te bedenken, dan het brugwachtershuisje aan de Amstel. Met aan drie kanten grote ramen heb je een prachtig weids uitzicht op het water en Carré en bevind je je op een uniek eilandje in het hart van Amsterdam. Het huisje heeft een privésteiger en vanaf het terras kun je de fameuze Magere Brug bewonderen, ook terug te vinden in het logo van het toernooi. Deze iconische locatie werd voor een maand lang omgetoverd tot De Leukste Huiskamer. Dé plek die alle stadsdelen van Amsterdam met elkaar zou verbinden en waar alle gelederingen van de samenleving konden samenkomen, om zo het gevoel van EURO2020 in de stad te laten resoneren.

Verrassen, verwonderen en verbazen

Amsterdammers konden iemand nomineren die volgens hen echt zo’n geheel verzorgd uitje verdienden. De uitverkoren winnaars werden van begin tot eind in de watten gelegd. Ze werden dichtbij huis opgehaald met de exclusieve De Leukste Huiskamer salonboot. Een prachtige boottocht voer hen door het mooie Amsterdam richting De Leukste Huiskamer. Daar werden de winnaars opgewacht door hun persoonlijke ‘butler’ die vanaf dat moment non-stop voor hen klaarstond en tijdens het kijken van de wedstrijd zelfs op te roepen was met een speciale knop. Uiteraard was er ook De Leukste Hapjesplank; een uitgebreide borrelplank met lekkernijen uit het land dat het gezelschap aanmoedigde, samengesteld door een aantal geweldige Amsterdamse ondernemers. Ook aan entertainment ontbrak het niet op dit bijzondere eilandje. Wolter Kroes, Dries Roelvink en Quincy verzorgden spetterende optredens, Evert ten Napel voorzag de voetbalfans van een uitgebreide wedstrijdanalyse en de muziekboot liet sprookjesachtige klanken over de Amstel weerklinken. Aan alles werd gedacht om de winnaars te trakteren op een zo uniek mogelijke EK-ervaring. Zo werd er 45 keer  een experience om nooit meer te vergeten georganiseerd en blijft XSAGA verrassen, verwonderen en verbazen.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!