Back Back Nieuws

De KunstRAI in juni voor 32e keer te bezoeken

20 februari 2016
De 32e editie van de KunstRAI belooft een levendig en dynamisch evenement te worden voor kunstkenners, verzamelaars en liefhebbers. De langstlopende beurs voor hedendaagse autonome en toegepaste kunst vindt plaats van woensdag 1 tot en met zondag 5 juni 2016. In nauwe samenwerking met de nieuwe advies- en selectiecommissie, bestaande uit galeriehouders Jan van Hoof, Rob Koudijs, Rob Malasch, Eduard Planting, Esther Munsters en Fleur Shekel, is dit jaar veel aandacht besteed aan het neerzetten van een up-to-date concept voor de KunstRAI.

De KunstRAI profileert zich als breed georiënteerde kunstbeurs met een hedendaagse benadering van  kunst: een bewuste keuze die past bij een tijd die gekenmerkt wordt door crossovers, diversiteit, tolerantie en integratie. In de visie van de KunstRAI bepalen naast de autonome kunst ook toegepaste kunst, design, film, video, performances en nieuwe media het gezicht van de beeldende kunst in de 21ste eeuw. 

Vernieuwde huisstijl
Een nieuwe huisstijl en campagnebeeld gaan het concept van de KunstRAI uitdragen. Ook in het randprogramma kijkt de KunstRAI met een open blik naar actuele crossovers tussen verschillende kunstdisciplines. Galeriehouder Rob Malasch organiseert een backstage-presentatie in samenwerking met het jonge Amsterdamse platform WOW, dat onder meer een broedplaats is voor afgestudeerden van Amsterdamse kunstopleidingen. Beeldenplein de Kersentuin wordt wederom vormgegeven door Annelien Kers in samenwerking met verschillende academies.

Gasten uit Berlijn
Met Focus Berlin doet de KunstRAI de oude traditie herleven om buitenlandse galerieën als groep uit te nodigen om deel te nemen aan het evenement. Een achttal Berlijnse galerieën zal een verrassende bijdrage leveren aan de KunstRAI. De Duitse Ambassadeur Franz Josef Kremp zal in dit kader de KunstRAI op woensdag 1 juni openen (onder voorbehoud).
Het succesvolle jaarlijkse KunstRAI diner, waar galeriehouders en partners hun beste relaties voor uitnodigen, wordt vanzelfsprekend in ere gehouden en vindt plaats op zaterdagavond 4 juni. 

De KunstRAI wil in 2016 met een frisse en open blik op kunst ruimte bieden aan een breed-geïnteresseerd publiek om in een uitnodigende sfeer kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autonome en toegepaste kunst en design.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!