De invloed van daglicht tijdens evenementenDe invloed van daglicht tijdens evenementen
Back Back Nieuws

De invloed van daglicht tijdens evenementen

02 oktober 2023

De meeste eventplanners hebben talloze evenementen en conferenties zien plaatsvinden op verschillende locaties over de hele wereld. Deze bijeenkomsten dienen als platform voor kennisuitwisseling, netwerken en professionele ontwikkeling. In de keuze van een locatie wordt nu steeds meer rekening gehouden met de beleving van de deelnemers. Locaties met veel natuurlijk licht zijn van positieve invloed op deze beleving.

De rol van natuurlijk licht

De keuze van de locatie voor evenementen en conferenties mag niet licht worden opgevat, omdat het een aanzienlijke invloed kan hebben op de mentale gezondheid en algehele ervaring van de deelnemers. Kiezen voor gebouwen met veel daglicht biedt tal van voordelen. Van het verbeteren van de stemming en productiviteit tot het verminderen van stress, het verbeteren van de cognitieve functies, het aanmoedigen van fysieke activiteit tot het bevorderen van connectiviteit. Natuurlijk licht speelt zonder twijfel een cruciale rol bij het creëren van een positieve en stimulerende omgeving.

Wereldcongres associatie Women's Mental Health

Het MECC conferentiecentrum in de Nederlandse stad Maastricht is een voorbeeld van zo'n daglichtrijke locatie. Een paar jaar geleden werd er tijdens een renovatie en uitbreiding een glazen omhulsel omheen gebouwd voor meer licht, een open ruimte en verbinding met de buitenwereld. Debby Tucker, de Executive Director van de internationale associatie voor Women's Mental Health was een van de eersten die de voordelen van het verbouwde MECC ondervond.

Debby Tucker: 'De kwaliteit en indeling van de ruimtes in het MECC was uitstekend. Het Auditorium was perfect voor onze plenaire sessies. De breakout-rooms op de lager gelegen verdieping boden ons alle ruimte voor gelijktijdige parallelle sessies (9) in een configuratie die beweging binnen de ruimte mogelijk maakte. Ik zou deze locatie en stad aanbevelen voor elk internationaal congres.’

‘Bright minds’

Steeds meer planners van evenementen en congressen nemen de verantwoordelijkheid om prioriteit te geven aan het mentale welzijn van hun deelnemers. Door locaties te kiezen die de kracht van natuurlijk licht benutten, creëren ze ruimtes die niet alleen het leren en samenwerken vergemakkelijken, maar ook de mentale gezondheid en algemene tevredenheid bevorderen. In een tijdperk waarin welzijn voorop staat, is het kiezen van locaties met veel daglicht dan ook een keuze die bijdraagt aan een prettiger beleving en daarmee ook aan een meer succesvol evenement.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!