Back Back Nieuws

De incentivemarkt trekt weer aan

21 april 2011
Site organiseerde dit jaar haar europese conferentie in Florence. Twee en een halve dag werden de topics, de trends, de ontwikkelen uit de incentive en meeting industrie besproken en met de verschillende leden uit diverse landen gedeeld.

 

Voorzichtig herstel

Alle betrokken partijen in de incentive & meeting markt zien, zij het nog voorzichtig, herstel. Met name de autoindustrie lijkt de weg naar events weer gevonden te hebben. Net als in andere markten is er grote sprake van meer prijsgerichte inkoop. Als gevolg daarvan komt de markt nog meer onder druk te staan. Prijstransparantie is een absolute voorwaarde, zowel aan bureau als aan agent zijde.

 

Alles verantwoorden

De voorwaarde dat meetings meer strategisch inhoudelijker moeten zijn, lijken steeds meer terrein te winnen. Ieder onderdeel van ieder event moet te verantwoorden zijn. De global spelers op de markt zijn niet per definitie de meest sterke partijen. De vraag uit de markt is erg breed en een groot deel van de markt prefereert nog steeds om met middelgrote en kleinere bureaus te werken. Ook dit geldt voor zowel agent als bureau zijde.

 

Grote afvaardiging

Het Forum werd gehouden in het Grand hotel Baglioni en werd georganiseerd door Site Italie. Site NL had een grote afvaardiging naar het Europese congres. Het is nog niet bekend waar het forum volgend jaar gaat plaatsvinden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!