Back Back Nieuws

De eerste bergetappe van de Giro is in Garderen

20 april 2016
De Italiaanse Tour de France, de Giro, start dit jaar in Gelderland. In het nieuwste klimparcours van Klimbos Garderen in hetzelfde Gelderland hebben ze een activiteit opgenomen; fietsen van boom tot boom op 25 meter hoogte op een roze Giro fiets. Speciaal hiervoor kwam oud wielrenner Henk Lubberding 20 april het nieuwe parcours openen. Lubberding die zei geen hoogtevrees te hebben, ziet na zijn overwinningen in de jaren 80 in 90 in de Tour de France en deelname aan de ronde van Italië wel een uitdaging in deze bijzondere etappe op hoogte.

Klimbossen zijn de laatste jaren een bijzonder fenomeen aan het worden op de Veluwe. Kinderen en volwassenen kunnen op deze manier al klimmend en tokkelend op verschillende hoogtes door het bos. Daar is dus nu een extra dimensie aan toegevoegd; fietsen.

Opening
De opening van het nieuwe parcours gaat gepaard met meerdere festiviteiten. Zo zijn de kinderen van de basisschool van Garderen aanwezig om te klimmen en om deel te nemen aan een balonnenwedstrijd en zijn er verschillende elektrische vervoersmiddelen aanwezig om te testen. Ook dit in het thema GiroBarneveld waarbij alle dorpskernen van deze gemeente zich roze laat kleuren aankomende weken in verband met de start van de Giro in Apeldoorn.

Veiligheid
Klimbos Garderen bestaat sinds 2012 en er komen per jaar meer dan 25.000 bezoekers op af. Het klimbos is het hoogste klimbos van Nederland. Doordat klimbos Garderen het expoglider systeem gebruikt is het hiermee ook een heel veilig klimbos te noemen. Met zijn 6 parcoursen en 50 bruggen een origineel vermaak voor uitstapjes voor het gezin, kinderfeestjes, schoolreisjes, vrienden- en  bedrijfsuitjes.

Henk Lubberding
Henk Lubberding (62) is winnaar van een aantal etappes geweest in de Tour de France in de jaren 80 en 90. Daarnaast heeft Henk alle klassiekers gereden en heeft hij de Ronde van Italië uiteraard meerdere malen gereden. Henk is wonend in de provincie Gelderland en zelf nog steeds actief met zijn fietsclinics.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!