Back Back Nieuws

De Boer 'zeilt' wereld rond met Volvo Ocean Race

10 oktober 2008
De Volvo Ocean Race, de langste zeilrace ter wereld, is op zaterdag 4 oktober van start gegaan in het Spaanse Alicante. De Boer, internationaal toonaangevende leverancier van tijdelijke accommodaties voor evenementen en zakelijke toepassingen, levert voor hoofdsponsor Volvo twee VIP hospitality paviljoens. Deze zijn speciaal voor de race geprepareerd en reizen voor de race uit de wereld rond.

De deelnemers van de Volvo Ocean Race doen in totaal 11 verschillende havens aan en passeren eind juni de finishlijn in Sint-Petersburg. Een team van De Boer reist voor de race uit naar elke tussenstop om daar de Emperor structuur, een unieke tijdelijke accommodatie bestaande uit een combinatie van houten en aluminium onderdelen, voor Volvo op te bouwen.

Het luxueuze paviljoen, met een oppervlakte van 500 vierkante meter en geheel ingericht volgens de Volvo huisstijl, wordt gebruikt om tijdens de tussenstops van de race de vele gasten en relaties in te ontvangen. Bij de start van de Volvo Ocean Race in Alicante bouwde De Boer eveneens voor het Russische team een Dubbeldekker en een Alu Hal, en verzorgde een hospitality accommodatie voor het team Telefonica.

De Volvo Ocean Race is veruit het grootste corporate evenement waar Volvo bij betrokken is. Björn Brännberg, hoofd Corporate Events bij Volvo licht toe waarom de keuze op De Boer is gevallen: "Wij hebben gekozen voor De Boer omdat het een solide, betrouwbare onderneming is met een grote internationale ervaring en een uitstekende reputatie. Het product, maar ook de dienstverlening van De Boer is van topkwaliteit". De Volvo Ocean Race duurt meer dan 9 maanden en beslaat meer dan 39.000 zeemijlen. Naast 7 ‘in-port’ races bestaat de race verder uit 10 etappes waarbij in totaal 11 havens worden aangedaan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!