Davos: congresplaats en Alpenmetropool in éénDavos: congresplaats en Alpenmetropool in één
Back Back Locaties

Davos: congresplaats en Alpenmetropool in één

17 mei 2022

Davos in Graubünden, de vakantieregio van Zwitserland, heeft veel gezichten. Naast wintersportplaats en hub voor natuurliefhebbers, is Leading Conference Destination of the Alps er daar één van. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan het visitekaartje van Davos, het moderne congrescentrum waar jaarlijks het World Economic Forum (WEF) gehouden wordt. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst met CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici en journalisten, ontvangt de stad zo’n 2500 personen. Hoewel de Alpenmetropool hecht aan traditie is de stad internationaal ingesteld.

Onder andere door het jaarlijks terugkerende World Economic Forum speelt Davos een sterke rol in de internationale congresmarkt.

 • Foto: Marcel Giger, snowworkd.ch
  Foto: Marcel Giger, snowworkd.ch
 • Foto: STST-STTP
  Foto: STST-STTP
 • Foto: Seya Eggler
  Foto: Seya Eggler
 • Foto: Destination Davos Kloster, Andrea Badrutt
  Foto: Destination Davos Kloster, Andrea Badrutt
 • Foto: Stefano Candito
  Foto: Stefano Candito

Tegelijkertijd wordt de hoogste stad in de Alpen – Davos is op 1560 meter hoogte gelegen - geroemd als ‘global village’, een dorpse sfeer met een stedelijke infrastructuur. Op het gebied van duurzaamheid is Davos een pionier. Al in 2001 kreeg Davos het label energiestad en in 2012 kreeg ook de gemeente dat label.

Congress Centre Davos

Als paradepaardje van Davos zet ook Davos Congress Centre zich in voor de bestrijding van klimaatverandering. Als het eerste klimaat neutrale congrescentrum van Zwitserland biedt het zeer moderne congrescentrum een verscheidenheid aan vergaderzalen met hightech infrastructuur. Binnen drie zelfstandig in te zetten eenheden, heeft het centrum 34 zalen met een totale capaciteit van 12.000 m2 voor 5.000 personen. De plenaire zaal van 1.300 m2 heeft een capaciteit voor 1.800 personen. Sinds 1 juni 2020 heeft Davos Congress Centre een certificaat van myclimate.org.

Sneeuw- en lawineonderzoek

Het hoofdkantoor van het Zwitserse Federale Instituut voor sneeuw- en lawine onderzoek is ook in Davos  gevestigd. Dit instituut publiceert landelijke en regionale sneeuw- en lawineberichten. Het richt zich op onderzoek, maar heeft ook een adviserende functie waardoor het voor (zakelijke) groepen mogelijk is om het instituut te bezoeken en een rondleiding te krijgen.

Davos Klosters Premium Card & Inside gastenprogramma

Gasten ontvangen bij een overnachting gratis de gastenkaart Davos Klosters Premium Card. Met deze gastenkaart is het openbaar vervoer gratis, ontvang je korting op de bergbanen in de zomer en verschillende activiteiten in winter én zomer. Nog een van de voordelen van de Davos Klosters Premium Card: wanneer je in het bezit bent van deze gratis Premium Card, dan heb je toegang tot het unieke Davos Klosters Inside gastenprogramma. Dit programma heeft wekelijks meer dan 60 activiteiten in de zomer (mei tot oktober) en 30 activiteiten in de winter (half december tot april). Zo kun je in de zomer deelnemen aan een proefcursus golfen, een rondleiding in het Kirchner Museum krijgen of help je een boer op een alp met hooien en melken. In de winter kun je onder leiding van lokale specialisten early bird skiën, een iglo bouwen, op een fatbike door de sneeuw fietsen of skiën in de avonduren met een fakkel.

Seminarhotels

Niet alleen voor grote conferenties is Davos geschikt. Het is daarnaast met 16 seminarhotels de ideale locatielocatie voor seminars en vergaderingen van elke omvang. De zestien seminarhotels in Davos Klosters zijn gespecialiseerd in het organiseren van professionele seminars en uitgerust met de nieuwste state-of-the-art technologie.

Meer informatie > Switzerland Convention & Incentive Bureau, Lisette van Dolderen

Door > Mahlee Plekker

 

Hoofdfoto: Zwitserland Toerisme

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!