Back Back Nieuws

David Guetta, George Ezra en Lionel Richie naar Vieilles Charrues in Bretagne

20 mei 2015
Tussen schilderachtige bossen en opmerkelijke rotsformaties wordt in de Franse regio Bretagne voor de 24ste keer het festival de Vieilles Charrues georganiseerd. Van 16 tot en met 19 juli wordt het rustige dorpje Carhaix omgetoverd tot een waar festivalterrein, waar grote sterren als David Guetta, George Ezra en Lionel Richie optreden. Meer dan 250.000 bezoekers worden tijdens dit festival verwacht.

Drieëntwintig jaar geleden organiseerden een paar vrienden aan de rand van Carhaix een klein zomers feest met 500 bezoekers. Dit initiatief groeide uit tot één van Frankrijks grootste muziekfestivals. Het Bretonse dorpje Carhaix, dat normaal gesproken 7.700 inwoners telt, wordt tijdens het festival overspoeld door meer dan 250.000 festivalbezoekers. Van 16 tot en met 19 juli staan vele grote namen op het programma, waaronder David Guetta, Lionel Richie, Muse, George Ezra, The Prodigy en The Chemical Brothers. Daarnaast krijgen ook aanstormende talenten een plekje op het felbegeerde podium.

Begin van de wereld
Naast de goede muziek en sfeer is ook de omgeving van het festival een belangrijke reden waarom zovele bezoekers jaarlijks afreizen naar dit festival. Het dorpje Carhaix, in het departement de Finistère, ligt aan de voet van de legendarische heuvels van de Monts d’Arrée en de uitzonderlijke rotsformaties van het bos van Huelgoat. Vele bezoekers combineren het festival dan ook met een uitstapje in de Finistère. De Finistère, het ‘einde van de wereld’ in het Frans, wordt in het Bretons overigens ‘Penn Ar Bed’ genoemd: het begin van de wereld.

Foto: Guillaume le Roy

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!