Dare to be different – gillen en griezelen in LeidenDare to be different – gillen en griezelen in Leiden
Back Back Locaties

Dare to be different – gillen en griezelen in Leiden

22 november 2023

De populariteit van Halloween groeit al een tijd. Dus: hét perfecte thema voor een bedrijfsfeest. Wat is immers leuker dan je met je collega’s onder te dompelen in de sinistere onderwereld? Onlangs werd er een echt Halloweenfeest gehouden in ECC Leiden en die locatiekeuze voor een avond griezelen van de bovenste plank was absoluut de juiste. ‘We hadden een flinke lijst met creatieve ideeën, maar niets was te gek’, zo complimenteren Bianca en Suzanne van de personeelsvereniging het team van ECC Leiden.

Op zombiejacht in The Pool

Voor de organisatie van hun themafeest ging de personeelsvereniging niet over één nacht ijs. Bianca: ‘We hebben heel veel locaties bekeken.’ De keuze viel dus op een locatie vlakbij. ECC Leiden staat vooral bekend als vergaderlocatie, maar maakte met de organisatie van dit Halloweenfeest voor tweehonderd personen grote indruk. De mogelijkheid om de creatieve hotspot The Pool - een voormalig hotelzwembad - om te toveren tot een spookhuis leverde ECC Leiden een dikke plus op. ‘We waren toen we hier voor het eerst kwamen meteen enthousiast’, aldus Bianca. Er werd een doolhof gecreëerd met figuranten in ijzingwekkende kostuums. Gelukkig heeft iedereen het horror hospitaal zonder noemenswaardige kleerscheuren weer weten te verlaten. Gezien de operatietafel met zombies, huiveringwekkende verpleegsters en onheilspellende chirurgen is dat een hele geruststelling. Daarnaast werd een grote ruimte volledig in het thema omgetoverd zodat de dj zijn gasten met gemak de dansvloer op kreeg. Veel decoratie, de juiste belichting, goede akoestiek en de toevoeging van een bar en photobooth zijn hierbij belangrijke ingrediënten om een dergelijk feest te laten slagen.

Iedereen griezelt mee

Een dresscode had de personeelsvereniging bewust niet meegeven aan de feestgangers en dat was ook niet nodig. Terwijl ze bij binnenkomst verwelkomd werden door The Addams Family gooide iedereen die nog niet verkleed was de aanvankelijke terughoudendheid direct over boord. Een tafel met maskers en andere gave gadgets in het Halloweenthema kon simpelweg niet genegeerd worden. De twee aanwezige grimeurs hadden het enorm druk, want iedereen prefereerde een ander, passend uiterlijk voor deze bijzondere griezelavond. Complimenten in dit kader waren er ook zeker voor het enthousiaste en toegewijde team van ECC Leiden. Zij schroomden niet om zelf ook mee te gaan in het (gewaagde) Halloweenthema en waren zo echt onderdeel van het feest. ‘Wat we ook heel fijn vonden is dat ze voor het grimeren een aparte, extra ruimte beschikbaar stelden. Hier hadden we niet eens om gevraagd’, vertelt Suzanne.          

Catering

Ook in de catering kwam het thema sterk naar voren. Carmen Alvarez Perez, general manager ECC Leiden: ‘Wij werken met een vaste cateraar die zich creatief heeft uitgeleefd door onder meer spinnen, spoken en doodskoppen toe te voegen aan diverse hapjes.’ Met de welkomstdrankjes heeft het organisatieteam zelf ook nog hoge ogen gegooid door drijvende oogballen toe te voegen. De ‘griezeltouch’ werd tot in de kleinste details doorgevoerd. 

Meer bedrijfsfeesten

De keuze voor ECC Leiden als locatie voor een bedrijfsfeest is uitstekend bevallen. Andersom geldt dit zeker ook. Carmen ‘Het is voor de toekomst zeker iets wat we bij ECC Leiden meer willen gaan doen. Naast The Pool beschikt ECC Leiden met The Classroom, The Greenhouse, The Bar en The Terrace over nog vier creatieve ruimtes die zich perfect lenen voor een bedrijfsfeest met een bepaald thema. Maar ook in ‘kale’ vergaderruimtes is gewoon heel veel mogelijk, zo bleek vrijdag 2 november tijdens het grandioze Halloweenfeest. Collega’s die de foto’s hebben gezien en natuurlijk de enthousiaste griezelverhalen hebben gehoord, zullen hun absentie zeker betreuren. Zij hopen in de toekomst op een nieuwe kans. 

Tekst: Johan van Dien
Fotografie: @shaquilleMfotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!