Dance Parade wint Beste Festival AwardDance Parade wint Beste Festival Award
Back Back Nieuws

Dance Parade wint Beste Festival Award

19 september 2018

Met het behalen vande meeste stemmen van het (Rotterdamse) festivalpubliek, is de Dance Parade 16 september tijdens een bijeenkomst op het ss Rotterdam uitgeroepen tot 'Beste Rotterdamse Festival Aller Tijden'. Festivalorganisator Jasper Scholte (JMR) ontving de Festival Award uit handen van Johan Moerman, directeur Rotterdam Festivals. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse opening van het culturele seizoen. Traditiegetrouw werden deze middag ook de Cultuurpenning en de Doro Siepelprijs uitgereikt.

'De uitslag laat zien hoe de Dance Parade nog steeds leeft in het hart van heel veel Rotterdammers en daarmee hoe belangrijk het was. Dat een festival dat al 9 jaar niet meer gehouden is nog zo'n grote plek bij de Rotterdammers inneemt zegt alles over de impact van dit bijzondere evenement', aldus Moerman.

Echt Rotterdams Erfgoed

Crazy Sexy Cool kwam als winnaar uit de bus in de categorie nog bestaande festivals en werd hiervoor door Museum Rotterdam benoemd tot 'Echt Rotterdams Erfgoed'. Ook wordt het festival opgenomen in de actieve collectie van het museum. Paul van de Laar, Directeur Museum Rotterdam: 'Echt Rotterdams Erfgoed gaat over verbindingen in de stad, tussen mensen en gemeenschappen. Crazy, Sexy Cool, verbindt door haar originele thema's mensen in het uitgaansleven. Ze doen dit op eigenzinnige wijze, tegelijkertijd is het heel erg Rotterdams.'

25-jarig jubileum

De verkiezing werd dit jaar eenmalig in het leven geroepen in het kader van het 25-jarig jubileum van Rotterdam Festivals. In totaal werden 5.404 stemmen geteld. Naast de Dance Parade en Crazy Sexy Cool behaalden ook Baroeg Open Air, Blijdorp Festival, Culinesse, De Geheime Tuin, International Film Festival (IFFR), Reggae Rotterdam, Wereldhavendagen en het Zomercarnaval een plekje in de top tien van meest gewaarde festivals onder het (Rotterdamse) festivalpubliek.

'Een prachtig rijtje!', aldus Johan Moerman. 'Bestaande iconen met een lange traditie als IFFR, Zomercarnaval en Wereldhavendagen worden vergezeld door nieuwkomers die in korte tijd de harten van het publiek veroverd hebben, zoals de Geheime Tuin en Reggae Rotterdam.'

Cultuurpenning voor Moerman

Johan Moerman werd door wethouder Saïd Kasmi compleet verrast met de toekenning van de Cultuurpenning en stond zodoende vandaag ook zelf als winnaar op de bühne. De Doro Siepelprijs ging naar kunstenaar en sociaal ondernemer Zoë Cochia. Onder andere bekend als 'Moeder van Zuid' en Galerie NIFFO, de artistieke broedplaats van de Afrikaanderwijk.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!