Back Back Nieuws

Dam tot Dam Weekend vindt nieuwe mediapartner in Noordhollands Dagblad

29 maart 2016
Noordhollands Dagblad heeft zich als mediapartner verbonden aan het Dam tot Dam Weekend. Hiermee wordt de langdurige samenwerking tussen organisator Le Champion en het regionale dagblad verder uitgebouwd. 'Het Dam tot Dam Weekend bevindt zich in het hart van ons verspreidingsgebied en is voor onze dagbladen een evenement met impact en zeer veel nieuwswaarde. Daarnaast zijn hardlopen, wandelen en fietsen sporten die fanatiek door onze abonnees beoefend worden', licht Evelyn Schwarte, Marketingmanager bij Holland Media Combinatie, het partnership toe. De inschrijving voor het populairste evenement, de Dam tot Damloop, gaat op zaterdag 2 april van start.

Suzanne Liefting, Manager Marketing & Communicatie bij Le Champion, is trots op de nieuwe overeenkomst: 'Met Noordhollands Dagblad heeft Le Champion voor de Dam tot Dam evenementen een passende mediapartner gevonden. Een groot deel van onze deelnemers én toeschouwers komt uit Noord-Holland. Via de print en online kanalen van de krant willen we hen optimaal betrekken bij de beleving van deze vier evenementen in het Dam tot Dam Weekend.'

Over de evenementen
Het Dam tot Dam Weekend is met 85.000 deelnemers het grootste sportevenement ter wereld. Het weekend wordt op zaterdag 17 september afgetrapt met de Dam tot Dam Wandeltocht (17.000 wandelaars). Vervolgens vindt in de avond de Damloop by night 5 Engelse Mijl plaats (15.000 hardlopers). Zondagmorgen 18 september gaat in alle vroegte de Dam tot Dam FietsClassic van start (6.000 fietsers). Ook de Mini Dam tot Damlopen zijn inmiddels uitgegroeid tot een sportieve happening van formaat. Meer dan 4.000 kinderen komen zondag in Amsterdam-Noord of Zaandam in actie. Het traditionele slotstuk van het weekend is de Dam tot Damloop 10 Engelse Mijl, waar maar liefst 45.000 deelnemers aan meedoen. Dit onderdeel is met deze omvang de grootste 10 Engelse Mijl wedstrijd ter wereld. De Dam tot Damloop is bovendien is het bezit van het Silver Label voor Road Races van de IAAF (Internationale Associatie van Atletiek Federaties).

Start inschrijving
Le Champion opent op zaterdag 2 april de inschrijving voor de Dam tot Damloop en Damloop by night. Verwacht wordt dat de 45.000 beschikbare startbewijzen voor de 10 Engelse Mijl binnen no-time uitverkocht zullen zijn. De inschrijvingen voor de Dam tot Dam Wandeltocht en Dam tot Dam FietsClassic zijn gisteren al van start gegaan.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!