Dag van de dode links houdt het web in levenDag van de dode links houdt het web in leven
Back Back Nieuws

Dag van de dode links houdt het web in leven

01 november 2017

Vanaf dit jaar is 1 november de Dag van de Dode Links. Want dode links zijn killing, en HVMP Internet Marketing uit Rotterdam, waarvan Invitado Event Registratie deel uitmaakt, houdt het wereldwijde web graag in leven. Daarom kan iedereen op de Dag van de Dode Links op dagvandedodelinks.nl gratis checken welke doodlopers zijn website bevat.

"Pagina niet gevonden". Elke internetgebruiker kent ze: dode links. Het gros van de bezoekers heeft aan één 404-pagina genoeg om gefrustreerd weg te surfen. Dag conversie! Maar ook voor de resultaten in de zoekmachines zijn dode links killing. Google laat de aanwezigheid van dode links bijvoorbeeld zwaar meewegen in de ranking. Het voorkomen van in- en externe dode links is dus van levensbelang: voor de vindbaarheid, voor de usability én voor de conversie van websites.

Vive el internet, met de gratis checker

Het voorkomen van dode links is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Vaak schiet dit onderdeel van het content management erbij in. Begrijpelijk, zeker als een event achter de rug is, maar de website blijft bestaan. Met de handige checker op dagvandedodelinks.nl kan iedereen snel en gratis de eerste stap zetten en de dode links met één druk op de knop in kaart brengen. De vervolgstap is deze verwijzingen aan te passen of te verwijderen. Een niet onbelangrijke tussenstap is een eigen 404-pagina te ontwikkelen, waarmee bezoekers niet doodlopen maar verder kunnen.

Waarom 1 november?

Voor het succes van een website is het checken van dode links het hele jaar door van levensbelang, maar om awareness te creëren is voor één specifieke dag gekozen. 'Niet geheel toevallig valt die samen met de Mexicaanse feestdag Día de los Muertos, de Dag van de Doden,' legt Michiel Droog, directeur van HVMP Internet Marketing en Invitado uit. 'Wij laten ons al sinds onze oprichting graag inspireren door Mexico en de Maya-cultuur. Vandaar.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!