Back Back Nieuws

CWT onderzoek wijst uit: vrouwen boeken slimmer en betalen minder

15 april 2016
Vrouwelijke zakenreizigers boeken hun vluchten 1,9 dagen eerder dan hun mannelijke collega’s. Als gevolg hiervan betalen vrouwen ongeveer twee procent minder voor hun vliegtickets dan mannen. Dit blijkt uit recent onderzoek van Carlson Wagonlit Travel. Hiervoor zijn ruim 6,4 miljoen luchtvaart-transacties geanalyseerd en is een directe link gelegd tussen geslacht en boekings-patronen. Het volledige onderzoek is gepubliceerd in de white paper 'Gender differences in booking business travel: advance booking behavior and associated financial impact'.

Kostenplaatje
De financiële implicaties van deze onderzoeksresultaten zijn aanzienlijk. Voor bedrijven met 1.000 zakenreiziger kunnen potentiële besparingen oplopen tot ongeveer 50.000 USD per jaar. Bij een reizigerspopulatie van 20.000 loopt dit zelfs op tot een jaarlijkse besparing van 1 miljoen USD. 

Er is ook een verband geconstateerd tussen leeftijd en het moment waarop geboekt wordt. Jongere reizigers zijn geneigd om niet ver vooruit te boeken. Verder blijkt
dat mensen die vaker vliegen pas vlak voor de vertrekdatum hun vlucht boeken. Opvallend is dat onder frequente reizigers de verschillen tussen vrouwelijke en mannelijke reizigers afnemen.

Inzicht reizigersgedrag
De gebruikte analysetechnieken geven travel managers nieuwe inzichten in boekingspatronen en een beter begrip van het reizigersgedrag binnen hun organisatie. Dit helpt bij een meer persoonlijke aanpak van zakenreizen; reizigerssegmentatie, gerichte berichtgeving en een efficiënter reisprogramma.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!