CWT brengt whitepaper uit over virtuele betaaloplossingenCWT brengt whitepaper uit over virtuele betaaloplossingen
Back Back Nieuws

CWT brengt whitepaper uit over virtuele betaaloplossingen

19 juni 2017

Carlson Wagonlit Travel, de wereldwijde travel management organisatie, heeft een white paper gepubliceerd met de titel: The Virtues of Virtual Payment. In deze white paper wordt verder ingegaan op de verschuiving in behoeften van gedigitaliseerde reizen; virtuele betaaloplossingen (Virtual Payment) worden bij steeds meer bedrijven en overheden gemeengoed. Virtual Payment werkt met een systeem van digitale creditcards, die direct kan worden uitgegeven en gecentraliseerde facturering mogelijk maakt.

'Veilig en aantrekkelijk'

'Virtuele betaaltransacties maken gebruik van een uniek ID, hierdoor is het makkelijker om een transactie te traceren en te volgen, en het is ook praktisch bij de aanpak van frauduleus misbruik', aldus Clive Cornelius, Senior Director Global Card Products bij Carlson Wagonlit Travel. 'Deze digitale betalings-oplossing is een veilige en aantrekkelijke optie voor bedrijven die hun betalingsverkeer willen centraliseren, inefficiëntie ten aanzien van betalingsverplichtingen willen aanpakken en potentieel misbruik van corporate creditcards willen verminderen. Uiteindelijk leidt dit alles tot meer flexibiliteit bij werkgevers.'

Virtual Payment lost veel problemen en uitdagingen op die nog zijn verbonden aan het gebruik van de traditionele corporate creditcard programma’s, waaronder:

• Beschikbaarheid. Niet elke medewerker die reist ontvangt een corporate creditcard.
• Veiligheid. Fysieke creditcards kan men verliezen, worden gestolen, gekopieerd of misbruikt.
• Virtual Payment stelt bedrijven in staat om gebruiksparameters op te stellen, inclusief een kredietlimiet, gebruiksdata en gebruikslocaties. Dit vergroot de navolging van het opgestelde reisbeleid en vermindert fraude.
• Rapportage. Alle vereiste rapportagegegevens worden vastgelegd, dat betekent helderheid en inzicht in de transacties.
• Naleving reisbeleid. Virtuele kaarten kunnen worden gelimiteerd zodat alleen aankopen/transacties die binnen het reisbeleid vallen worden toegestaan.

CWT’s wereldwijde Virtual Payment programma wordt sinds juni 2014 aangeboden in samenwerking met Conferma en verbindt wereldwijd 26 verschillende bankpartners. De laatste maanden zien we een stijging van 35% in het aantal aanvragen voor virtuele creditcards. Deze alternatieve digitale betaalmogelijkheid kan voor meerdere valuta’s worden gebruikt en wordt steeds meer geaccepteerd door reisleveranciers.

Lees het volledige rapport ‘The Virtues of Virtual Payment’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!