Back Back Nieuws

Cursus Crowd Risk Analysis: eerste vakdiploma crowd management op HBO-niveau

19 november 2014
Voor iedereen die verantwoordelijk is voor crowd safety en crowd management op evenementen, is het beschikken over de nodige kennis van de risico’s rond mensenmenigten van groot belang. Het geldt voor organisatoren en hun veiligheidspartners, maar ook voor overheidsdiensten die de aanpak van publieksveiligheid op evenementen moeten kunnen beoordelen.

Event Safety Institute
Het Event Safety Institute biedt vanaf nu exclusief de cursus ‘Crowd Risk Analysis and Crowd Safety’ van de Britse professor Keith Still aan in Nederland en België. Deze driedaagse cursus op HBO-niveau is internationaal geaccrediteerd. De cursus is bedoeld voor groepen tot maximaal 30 deelnemers en kan worden afgesloten met een examen dat recht geeft op een erkend Diploma in Crowd Science.

Keith Still begeleidt de cursus. Still geeft sinds 1999 uiteenlopende opleidingen en trainingen over Crowd Risk Analysis en Crowd Safety aan professionals in de evenementenwereld en binnen de overheid. Hij ontwikkelde zelf diverse vernieuwende analysemodellen, die hij in de cursus uiteenzet. Still bracht in 2014 het boek ‘Introduction to Crowd Science’ uit, een boek dat nu al is uitgegroeid tot een standaardwerk voor professionals en studenten.

Het Event Safety Institute is trots op de exclusieve samenwerking met professor Keith Still. ‘Deze cursus past perfect in onze ambities om crowd management te laten uitgroeien tot een volwaardig vakgebied in Nederland en België’, zegt directeur Syan Schaap.  ‘Met Keith Still samen kunnen we de state of the art kennis bieden aan professionals’. De cursus wordt incompany aangeboden, om inhoudelijk aan te sluiten op evenementen van de deelnemers zelf. De cursus draagt hiermee ook bij aan de onderlinge samenwerking tussen de partners in de zorg voor veilige evenementen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!