Culturele bedrijfsevents: doen! Culturele bedrijfsevents: doen!
Back Back Nieuws

Culturele bedrijfsevents: doen!

28 februari 2023

Heb je er weleens aan gedacht om jouw bedrijfsfeest of -evenement te voorzien van culturele insteek? Want de connectie maken met kunst en cultuur geeft energie aan de organisatie en aan je gasten. Je opent ogen, zet alles in een ander daglicht en activeert. Spant! deelt tips om creatieve ideeën tot een realiteit te maken. 

Bepaal je palet

Start met het bepalen van een kunstzinnig thema. Dat is de basis en hier toets je alle onderdelen van je evenement aan. Een goed thema spreekt tot de verbeelding én sluit aan op de inhoud van je event. Wat thema’s ter inspiratie: ‘Een surrealistische blik op…’, ‘De architectuur van…’, ‘Kunst als inspiratie voor innovatie’ of ‘Wat een poppenkast!’. 

Het decor

Thema gekozen? Kies dan de juiste locatie voor je evenement: een museum, een rijksmonument, een architectonisch hoogstandje… Of ga je liever voor iets theatraals? Wees welkom in de pluche stoelen van Spant! 

Het woord is aan..

Het thema inhoudelijk linken aan jouw organisatie? Ga op zoek naar een goede dagvoorzitter en sprekers, die een andere kijk geven op het product, de dienst of het onderwerp van jullie organisatie. Denk aan cabaretiers, regisseurs, innovatieve kunstenaars, spoken word artiesten of conservators. Ga nog een stapje verder door het podium te geven aan een toneelstuk op maat of een kunstenaar die en public iets creëert. 

Breng in de praktijk

Laat je gasten tijdens break-outsessies zelf creëren. Met een groep een kunstwerk maken, een workshop improvisatietheater of de fijne kneepjes leren van fotografie; er zijn verschillende bedrijven die workshops organiseren om creatieve denkkracht te stimuleren. 

It’s all in the details

Staan de grote lijnen, dan komen de details. Hoe beter je de details van je event uitwerkt, hoe groter de impact van je thema. Gebruik daarvoor alles wat je gast voorafgaand aan of tijdens je event ziet, hoort, proeft en ruikt. Laat de artiest bijvoorbeeld terugkomen op de uitnodiging met een sterke quote. Voer het thema door in de branding van je event. Of hang passende kunstwerken aan de wanden van de locatie. 

 

Het creatieve team van Spant! denkt graag met je mee om tot een event te komen met een culturele insteek en als theaterlocatie met een lange geschiedenis trekken graag hun artiestenbestand voor je open.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!