Back Back Nieuws

Culinaire toptalenten Cas Spijkers Academie koken met sterrenchefs en meesterkoks

22 december 2015
Het benefiet galadiner ter ere en nagedachtenis van topchef Cas Spijkers vindt plaats op maandag 1 februari in het nieuwe jaar. Tijdens deze avond koken de eindejaars studenten van de Cas Spijkers Academie in de Vereeniging in Nijmegen een tien-gangen-diner in samenwerking met tien gerenommeerde sterren- en meesterchefs. Voor dit benefiet galadiner zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Culinair erfgoed
Het culinaire evenement wordt uit naam van het team en de studenten van de Cas Spijkers Academie gepresenteerd om het culinaire erfgoed van de topchef voort te laten leven. De prijs van het diner is € 135,- per persoon, voor een geheel verzorgde culinaire én muzikale avond. Een deel van de opbrengst van het diner gaat naar het Nationaal Fonds tegen Kanker. Host van de avond is tv-kok Rudolph van Veen.

Deelnemende top chefs
De tien deelnemende sterrenchefs en meesterkoks hebben iets gemeen: ze hebben allen in het verleden met Cas Spijkers gewerkt. Deze chefs zijn: Cees Helder, Edwin Kats, Erik de Mönnink, Johan van Groeninge, Marc Smeets, Marcel de Leeuw, Mark Vaessen, Menno Post, Nils Hendrikse, Paul Fagel, Rudolph van Veen en onder voorbehoud Angélique Schmeinck.

De Cas Spijkers Academie
De Cas Spijkers Academie biedt culinair toponderwijs, met hoofddocent Cees Helder, aan studenten met afgeronde basisopleiding Kok niveau 2 of Gastheer/-vrouw niveau 2. Tijdens deze opleiding wordt nationale en internationale ervaring opgedaan en is bedoeld om toptalent verder te ontwikkelen tot niveau 4 Leidinggevende Keuken of niveau 4 Leidinggevende Gastheer/-vrouw.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!