Back Back Nieuws

CUE: Vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie groter dan ooit

15 januari 2016
De tweejaarlijkse vakbeurs CUE, die van 18 tot en met 20 januari voor de 15e maal plaatsvond in Ahoy Rotterdam, was groter dan ooit. Met 178 exposanten op ruim 4.350 m² beursoppervlakte is CUE met maar liefst 39% gegroeid ten opzichte van de vorige editie. Hiermee staat onomstotelijk vast dat de markt voor technische faciliteiten voor binnen- en buitenpodia weer uit het dal klimt.

Ommekeer
De afgelopen jaren waren de bezuinigingen van het Rijk, Provincies en Gemeenten goed voelbaar in de culturele sector. Enrico Daamen, bestuursvoorzitter van CUE: ‘De crisis in de podiumkunsten trof vooral theatergezelschappen en producenten. Hoewel in mindere mate, hebben ook de toeleveranciers last gehad van de economische malaise. Natuurlijk zijn wij heel verguld met het feit dat er eindelijk sprake is van een ommekeer in de markt en dat dit op CUE2016 duidelijk waarneembaar is’.

In drie dagen compleet up-to-date
Op CUE2016 werd een breed scala aan producten en diensten gepresenteerd. Alle denkbare technieken en elementen die benodigd zijn voor zowel theaters, concertzalen en poppodia als evenementen en congressen zijn op de beursvloer aanwezig. Van doeken en kleurfilters tot licht, geluid, hijstechniek, communicatie, meubilair, podiumbouw, beeldschermen etc. Maar op CUE2016 draaide het ook om de denkwijze erachter. In de VPT Academy werden dagelijks actuele onderwerpen behandeld tijdens diverse lezingen en workshops. Thema’s die belicht zullen worden zijn Licht, Geluid, AV-Techniek, Hijsen en Heffen, Arbo & Normering, Advies & Ontwerp, Arbeidsmarkt, Scholing, Duurzaamheid, en Divers. De organisatie is in handen van de VPT (Vereniging voor Podiumtechnologie).

Innovatiegalerij
Voor de tweede maal vormde de Innovatiegalerij de entree naar de beurs. Op de wanden waren tal van innovaties op het gebied van Beeld, Geluid, Licht, Podiumtechniek en Diensten te zien en kunnen de bezoekers hun favoriet per categorie ‘liken’ met een sticker. De innovatie met de meeste ‘likes’ won de CUE Innovatieprijs 2016.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!