Crowdfundcampagne voor Het Event Atelier AlmereCrowdfundcampagne voor Het Event Atelier Almere
Back Back Nieuws

Crowdfundcampagne voor Het Event Atelier Almere

02 september 2021

Als het aan Samira Salman ligt, komt er naast de locatie in Rotterdam ook een Event Atelier in Almere. Door middel van crowdfunding hoopt ze voor 20 september genoeg geld binnen te halen om een pand in Almere centrum op te knappen en in te richten.

Een soort hub voor de eventbranche

Het Event Atelier wordt een locatie waar mensen kunnen vergaderen, flexwerken en kleinschalige bijeenkomsten kunnen organiseren. Daarnaast gaat Samira deze ruimte zelf gebruiken voor kennissessies en netwerkbijeenkomsten voor eventplanners en eventleveranciers.

Kennissessies voor eventplanners

Samen met haar compagnon Melanie Westdijk hebben zij in juni 2021 de Event Planner Academy opgericht, waar ze maandelijks online sessies voor organiseren voor de members. Ze willen ook steeds vaker fysieke evenementen organiseren. Melanie heeft Het Event Atelier in Rotterdam opgezet en het leek Samira logisch om ook een locatie in Almere op te zetten.

'Eventplanners moeten duizendpoten zijn en de ontwikkelingen gaan zo snel. Ze hebben amper tijd om dat bij te houden. Met onze kennissessies houden we ze op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen in de branche. Daarnaast creëren we een community, zodat event planners er niet meer alleen voor staan en ook elkaar kunnen helpen', legt Samira uit. Ze gelooft erg in de kracht van de combinatie van online en offline, dus een fysieke locatie waar fysieke bijeenkomsten worden georganiseerd, horen daarbij.

Netwerkclub voor eventleveranciers

Voor event leveranciers organiseerde ze met een groep andere ondernemers om de 6 weken de Event Club, waarbij ze verschillende leveranciers met elkaar verbinden rondom een lunch. Hierdoor zijn er verschillende samenwerkingen en business ontstaan. 'Als Het Event Atelier daadwerkelijk doorgaat, wil ik dit weer oppakken en regelmatig leveranciers met elkaar verbinden. Juist door alle klappen die we hebben moeten vangen, denk ik dat dit belangrijker is dan ooit', legt ze uit.

Hulp nodig van eventplanners- en leveranciers

Om haar plannen uit te kunnen voeren, roept ze haar collega’s in de branche op om te helpen. Door middel van een crowdfundcampagne kunnen mensen investeren in dit plan of eventueel dagpassen voor een flexplek afnemen of een vergaderruimte boeken, beide met korting. Zo kunnen ze straks profiteren van de bijeenkomsten die er worden georganiseerd.

Samira’s doel is om minimaal € 40.000,- op te halen. Ze zit nu op 40% en moet op 20 september de 100% halen. Als dat lukt, wordt Het Event Atelier in het najaar geopend.

 

Op de foto: Samira Salman door Erwin Budding Photography 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!