Back Back Nieuws

Creatief directeur Festival Mundial nieuw bestuurslid EFWMF

25 maart 2016
Creatief directeur en programmeur Erwin Schellekens van Festival Mundial is gekozen tot bestuurslid van het European Forum of Worldwide Music Festivals. Deze functie geeft blijk van de internationale waardering voor de artistieke programmering en ontwikkeling van Festival Mundial. Schellekens is in verheugd met deze stap: 'Ik ben blij en vereerd dat de nieuwe weg die wij ingezet hebben voor Festival Mundial blijkbaar opvalt en dus ook internationaal gewaardeerd wordt.'  EFWMF is een overkoepelende organisatie waarin tientallen Europese festivals vertegenwoordigd zijn.

Creatieve verfrissing
Met de keuze voor Schellekens wil EFWMF een traject van creatieve verfrissing inzetten. Schellekens heeft bij Festival Mundial bewezen dit te kunnen. Het festival heeft de afgelopen jaren een grote metamorfose ondergaan: waar de nadruk eerst vooral lag op ontwikkelingssamenwerking, is Festival Mundial nu een hip en vernieuwend festival midden in de stad, waar internationale talenten uit alle windstreken te zien zijn.

Etnomusicologie
Om de programmering van Festival Mundial vernieuwend te houden krijgt Erwin hulp van Miriam Brenner. Miriam is etnomusicoloog en heeft een breed netwerk over de hele wereld. Dit sluit aan bij de ambitie van Festival Mundial om bij de Europese top van festivals te gaan horen. Eerder was Miriam werkzaam bij onder andere Music Meeting, Samurai bij  WOMEX en oprichter van Global Music Network.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!