Creaplan Group wil uitgroeien tot grote Europese spelerCreaplan Group wil uitgroeien tot grote Europese speler
Back Back Nieuws

Creaplan Group wil uitgroeien tot grote Europese speler

14 juni 2024

Creaplan Group uit Nazareth, dertig jaar jong, blaakt van gezondheid én ambitie. KeBeK Private Equity stapt uit, het management en de huidige aandeelhouders gaan door. Met die hertekende aandeelhoudersstructuur wil de innovatieve design company Europa verder veroveren. In de loop van 2026 verhuizen de medewerkers in België ook naar een nieuwbouw vlakbij. ‘Nu zijn we écht klaar voor de toekomst’, zegt CEO Michael Debaveye.

Dertig jaar geleden werd Creaplan opgericht door Ann Vancoillie en Dirk Deleu en groeide uit tot de Belgische marktleider in standenbouw. Tijdens de coronapandemie nam Creaplan ook een vliegende start in het segment van bedrijfsinterieurs (showrooms, kantoren…), waarbij beleving centraal staat, net zoals bij hun standen. ‘Alle sterke merken willen die beleving’, vertelt CEO Michael Debaveye. ‘We realiseren die beleving ook op bedrijfs- en sportevenementen via For Live, de Nederlandse specialist in live communicatieprojecten en online broadcasting, die we in 2021 overnamen. Alles wat we doen valt onder de noemer experiential marketing.’

Sterke aandeelhoudersstructuur

In juni 2018 kwamen externe aandeelhouders KeBeK Private Equity & Walter Mastelinck aan boord, net als CEO Michael Debaveye en COO Vincent Lievens. Nu volgt een nieuwe mijlpaal met de uitstap van meerderheidsaandeelhouder KeBeK Private Equity. ‘We zijn blij met de mooie groei en ontwikkeling gedurende de voorbije jaren, en wensen het team veel succes met de verdere uitbouw van het bedrijf’, aldus Gert Van Huffel, managing partner KeBeK Private Equity.

Verdere uitbreiding in Europa

Creaplan presteerde de jongste vijf jaar sterk, zowel organisch als via overnames. De omzet verdubbelde tot 20 miljoen euro. Debaveye: ‘We willen nu verder organisch groeien vanuit de bestaande locaties (Nazareth BE & Amersfoort NL) en ook via overnames onze geografische aanwezigheid in Europa versterken. Creaplan verhuist in de loop van 2026 naar een nieuwbouw langs de E17 in Nazareth. Deze stap zal ons nog een extra boost geven.’ 

Vertrouwensboost

Creaplan Group profileert zich als high end op alle vlakken: in design, technologie, afwerking, timing én service. De klant komt op zijn event of bij zijn stand, de koelkast is gevuld, hij wordt compleet ontzorgd en geniet van een prachtig kader om business te doen. Een gedreven team van 75 medewerkers zorgt hiervoor, aangevuld met een poule van 150 freelancers.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!