Coverflooring ziet een toename aan evenementvloerbestellingen: deze trends passen binnen evenementen in 2022Coverflooring ziet een toename aan evenementvloerbestellingen: deze trends passen binnen evenementen in 2022
Back Back Nieuws

Coverflooring ziet een toename aan evenementvloerbestellingen: deze trends passen binnen evenementen in 2022

09 juni 2022

Het evenementenseizoen is begonnen! De lockdown is opgeheven en evenementen mogen weer volop van start gaan. Er staan dan ook heel wat bijeenkomsten, festivals en concerten op de planning, waaronder het populaire Pinkpop in juni en Lowlands in augustus. Daarnaast is er een opmars te zien in kunstevenementen, bedrijfsevenementen en beurzen die het hele jaar door georganiseerd en gehouden worden voor de liefhebbers.

 

Nu evenementen weer door mogen gaan, zien gespecialiseerde vloerbedekkingsbedrijven zoals Cover Flooring een ontzettende stijging in bestellingen. Het is het vanzelfsprekend dat organisatoren meer willen uitpakken om hun activiteiten zo indrukwekkend mogelijk aan te kleden. Door middel van decoraties, projectors en vloer- en muur accessoires kan een evenement aangekleed worden om de sfeer te bepalen. Dit zijn de trends van 2022 voor evenementen waar organisatoren perfect op kunnen inhaken!

 

Evenementen vormgeven door middel van een evenementenvloer: dit zijn de trends van nu! 

 

Om bezoekers aan te spreken en binnen te halen, is inspelen op de trends één van de slimste dingen die organisatoren kunnen doen. Decoraties en toevoegingen moeten wel passen bij de aard van het evenement om de juiste toon te zetten. 2021 kenmerkte zich door donkere kleuren, chroomkleurige accenten en rechte lijnen. 2022 haalt daarentegen de natuur in huis. Hout, aardetinten en natuurlijke materialen vormen de basis voor kamers in woningen, maar in evenementen kunnen deze elementen ook uitstekend toegepast worden. Beige, taupe, terracotta en andere lichte kleuren zijn makkelijk om te verwerken in de aankleding van een evenement.

 

Dit natuurlijke gevoel kan letterlijk en figuurlijk opgevat worden. Zo kunnen echte bomen en bloemen als decoratie worden gebruikt om rust te creëren. Uit onderzoek blijkt keer op keer dat interactie met de natuur een stressverlagend effect heeft. Tijdens evenementen kan deze eigenschap van natuur positief bijdragen aan hoe gastsprekers en de bezoekers zich voelen. Manieren waarop echte natuurlijke producten gebruikt kunnen worden tijdens een evenement, is bijvoorbeeld door serveerplanken van hout te gebruiken.

Een andere manier om een rustgevende tint aan evenementen te koppelen, is door een evenementenvloer aan te schaffen die perfect binnen de natuurlijke sfeer past. 

 

Gepersonaliseerde vloeren op maat

Evenementenvloeren kunnen in allerlei soorten en maten aangeschaft worden. Er is altijd de mogelijkheid om vloeren te laten personaliseren zodat deze perfect aansluiten op de aard van het evenement. Daarnaast is er zelfs de mogelijkheid om specifieke prints op de vloeren te laten drukken, zoals het logo van een bedrijf, tekst, afbeeldingen of bepaalde vormen. Ook de kleur is aanpasbaar. Meegaan met de trends kan daardoor heel simpel gedaan worden door aardetinten te kiezen en deze in de vloer te verwerken. 

Evenementenvloer huren

Sommige organisatoren verzorgen meerdere soorten evenementen. Het is daardoor niet altijd mogelijk om dezelfde vloer voor al deze soorten bijeenkomsten te gebruiken. Om niet iedere keer een bedrag uit te geven en vervolgens vast te zitten aan een bepaalde vloer, kan men ook een evenementenvloer huren. Dit is een eenmalige investering waarbij de vloer voor een bepaalde tijd gebruikt kan worden, waarna de organisator de vloer weer terugbrengt naar het bedrijf. Voor uitpakken of professionaliteit uitstralen; de opties zijn eindeloos!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!