Corpus naar ChinaCorpus naar China
Back Back Nieuws

Corpus naar China

13 december 2018

Met volledige politieke steun van de Chinese overheid zal de CORPUS familie zich in de komende twee jaar uitbreiden in een nieuwe gebiedsontwikkeling op zo'n 45 kilometer ten zuiden van Nanjing, de voormalige hoofdstad van China.

Op 31 oktober 2018 heeft Henri Remmers, oprichter van CORPUS, een licentieovereenkomst gesloten met Ma'anshan Zhengpu Port New District Construction Investment Co., Ltd. en CHIC Group voor de bouw van CORPUS bij Nanjing. Het nieuw te ontwikkelen Zhengpu Port New District in Ma'anshan is een gebied van 180 km², waarvan in de eerste fase een gebied van 30 km² wordt ontwikkeld. De start van de bouw van CORPUS is voorzien voor voorjaar 2019, oplevering voor de eerste helft van 2020.

Handelsmissie Mark Rutte

In het politieke vijfjarenplan in China is een belangrijke rol weggelegd voor initiatieven om publieke gezondheid te bevorderen. Het belang van Veel bewegen, Verantwoord eten en Gezond leven is dan ook geheel omarmd door partijsecretaris Yuefeng Zhang die de overeenkomst heeft bekrachtigd. Naast bestuurlijke steun betekent dit een bevestiging van de overtuiging die aan CORPUS ten grondslag ligt en door oprichter Henri Remmers is uitgedrukt als: 'Een gezond leven is voor iedereen essentieel; daarbij speelt kennis een sleutelrol. Onze visie is dat bezoekers na CORPUS 'reis door de mens' met een andere kijk op hun lichaam naar huis teruggaan.' Aan de totstandkoming van CORPUS in China liggen enkele jaren van voorbereiding ten grondslag. Tijdens één van de handelsmissies onder aanvoering van Minister-President Mark Rutte werden de eerste concrete stappen gezet om uiteindelijk te komen tot de huidige eerste overeenkomst voor Nanjing.

CORPUS World Wide

De ontwikkelingen in Nanjing zijn een belangrijke doorbraak in de inspanningen om het unieke concept van CORPUS op verschillende locaties in China te realiseren. Hierbij worden reeds vergaande besprekingen met Chongqing en Xiamen gevoerd. Aangezien 'gezondheid' een thema is dat overal op de wereld aanpak vergt, werkt CORPUS World Wide actief samen met partijen in Noord-Amerika, Europa, Azië en het Midden-Oosten om een basis te creëren voor één of meer uitvoeringen van CORPUS.

Over CORPUS 'reis door de mens'

De educatieve attractie 'reis door de mens' bestaat dit jaar in Nederland 10 jaar. De 'reis door de mens' biedt bezoekers een unieke beleving waarbij ze ervaren hoe het menselijk lichaam precies werkt en hoe belangrijk Veel bewegen, Verantwoord eten en Gezond leven zijn. CORPUS is daarnaast ook de thuisbasis van het CORPUS Congress Centre, waar tal van conferenties en evenementen worden georganiseerd op het gebied van bijvoorbeeld gezondheidszorg, sport en voeding.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!