Corona biedt Rotterdams creatief bureau kansenCorona biedt Rotterdams creatief bureau kansen
Back Back Nieuws

Corona biedt Rotterdams creatief bureau kansen

26 maart 2020

'Het is echt heel hard gegaan! Ons dure kantoor aan het Stationsplein staat nu gewoon leeg. Binnen 48 uur is het team naar huis gestuurd en maandagochtend 09:00 uur hadden we de eerste teamvergadering met iedereen achter de webcam', vertelt Bob van Putten, mede-oprichter van Flatland Agency.

Twee jaar lang behoorde Flatland Agency tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland en won 2 FD Gazelle awards. Het creatieve bureau helpt organisaties om hun strategie, visie en missie uit te leggen in simpele tekeningen. Daarvoor organiseren zij aan de lopende band sessies waarbij zij samen met grote groepen klanten in workshopruimtes whiteboards voltekenen. 'Dat kan nu natuurlijk niet meer, dus we moesten echt iets doen. We hebben binnen één dag een nieuwe virtuele dienst ontwikkeld, waarbij het mogelijk is om op afstand mee tekenen. Dus de sessies kunnen doorgaan, want de klanten kunnen inloggen vanuit huis. We wisten dat we dit heel snel moesten gaan ontwikkelen. Met internationale klanten deden we dit al vaker, maar nu faciliteren we alle andere sessies ook op afstand. Het grappige is dat we het hier al jaren over hadden, maar nu in heel korte tijd voor elkaar hebben', zegt Bob van Putten.

Succes

En het werkt! Inmiddels heeft het bureau al meer dan 10 strategiesessies volledig online gefaciliteerd. Ook de nieuwe aanvragen blijven binnenkomen. In een tijd waarin virtueel vergaderd wordt vanuit een zolderkamer of keukentafel, heeft het visualiseren van een meeting misschien zelfs nóg meer waarde dan voorheen. Door te tekenen kun je ingewikkelde en abstracte onderwerpen immers een stuk helderder maken. En dat blijkt een uitkomst in deze tijd dat ineens iedereen gedwongen op afstand werkt.

Ondersteuning vitale organisaties 

'We hadden verwacht dat klanten projecten zouden uitstellen, maar het tegendeel lijkt waar', aldus Soraya Ramdin, bedrijfsvoering. 'Flatland kan - juist nu - bijdragen aan doelgerichte teams met een helder verhaal en een inspirerend toekomstbeeld. Het is fijn om organisaties te kunnen helpen in deze crisis.' Het bureau biedt vitale organisaties kosteloos hulp aan om zo haar steentje bij te dragen. Zo hebben enkele medewerkers deze week een virtuele ronde tafel georganiseerd en gevisualiseerd, waarin ondernemers bespraken hoe zij omgaan met de crisis en zich voorbereiden op de toekomst. Soraya Ramdin ziet het ook positief in. 'Het is prachtig om te zien hoe deze periode aanzet tot inventiviteit. We zijn gezond en veilig, dat is het belangrijkst. En deze diensten kunnen we ook internationaal aanbieden, dus dat is een onwijze kans!'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!