Back Back Nieuws

Cornelis Bar & Kitchen opent deuren in Rotterdam

27 juli 2016
Na een
maandenlange verbouwing opent Cornelis deze week officieel de deuren in
het centrum van Rotterdam. Met wijd openslaande raampartijen naar het
imposante Stadhuis, een robuuste bar, rijke geuren van Bourgondische
gerechten én prachtig geselecteerde glazen wijn kunnen de betere
levensgenieters hier hun hart ophalen. Chefkok
IJsbrant Wilbrenninck heeft gewerkt aan een
indrukwekkende menukaart met eerlijke gerechten. Denk aan een Dry aged
Côte de Boeuf of Procureur van het Berkshire varken gegrild op houtskool
voor de rijke authentieke smaak.

Zomerterras grenzend aan Stadhuis
Tegenover
het historisch Stadhuis heeft Cornelis maandenlang getimmerd aan een
nieuwe Rotterdamse Horeca-hotspot. Althans niet helemaal nieuw. Bijna
anderhalve eeuw geleden was men op deze plek al welkom bij de
grootouders van Cornelis voor een goed glas wijn en een stevige pot
stovend vlees. Nu, meer dan 100 jaar later ervaar je dezelfde
Rotterdamse gastvrijheid bij Cornelis Jr. Geniet boven in het sfeervolle
restaurant van een uitgebreid diner of schuif beneden aan in het
bargedeelte en kies voor het ‘shared dining’ concept. Fijne kleinere
gerechten om te delen. Met de bijpassende dranken zit het bij Cornelis
ook wel goed: met meer dan twintig kwaliteitswijnen geschonken per glas
én diverse speciaal bieren op de tap, garandeert Cornelis je een
beleving op niveau.

Kwaliteitskeuken met speciale houtskool Robata Flame Grill
Samen
met IJsbrant Wilbrenninck heeft chef-kok Karim Aggoun gewerkt aan een
bijzonder menu met traditionele en pure gerechten. Bij Cornelis wordt
uitsluitend gewerkt met producten waarvan de afkomst bekend is, om deze
reden is gekozen voor een samenwerking met hoogwaardige leveranciers. Op
het menu vind je gerechten zoals: Dry aged Côte de boeuf van de
Simmentaler, gebakken procureur van het Berkshire varken, gekonfijte
parelhoenbout, Rib Eye, lady- en Tunasteaks. Op traditionele wijze
gegrild op houtskool in de nieuwe Robata Flame Grill waardoor de
authentieke smaak bewaard blijft. Kies gepofte aardappel of handgesneden
frieten als bijgerecht en de Bourgondische plank is gevuld.

Drink & Dance
Cornelis
houdt wel van een borrel. Naast het restaurantgedeelte beschikt
Cornelis over een aparte wijnbar waar de gasten gedurende de avond
terecht kunnen voor een goed glas wijn of cocktail. Schuif aan de
robuuste bar óf waag in de weekenden een fijn dansje op de dansvloer. De
DJ zorgt hier voor de perfecte tunes voor onvergetelijke avonden bij
Cornelis. Bedrijfsleider Tommy Louers vertelt: 'Met Cornelis brengen we
een uniek tweeledig concept naar Rotterdam: een kwaliteitskeuken boven
en de bar beneden. Een sfeervolle plek waar kan worden gegeten en
gedronken op niveau. Geen chique restaurant of ingewikkelde club met
veel poespas, maar een échte zaak waar met veel liefde en passie mooie
gerechten en wijnen worden geserveerd.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!