Back Back Nieuws

Corendon Vitality Hotel Amsterdam opent duurzame deuren in gerenoveerd kantoorpand

10 februari 2015
De deuren van Corendon Vitality Hotel Amsterdam zijn 9 februari geopend voor het grote publiek. Omgeven door duurzame innovaties en Fairtrade producten kunnen gasten genieten in AY Restaurant & Bar en de moderne kamers. De Vitality Spa van 1.000 m² en de cockpitsuite met een Boeing 737 cockpit en flightsimulator worden later deze maand geopend. Het Corendon Vitality Hotel Amsterdam ligt zeer centraal in het stadsdeel Nieuw West en beschikt over vele faciliteiten. Door de goede bereikbaarheid is het hotel een perfecte locatie voor zowel zakelijke als vrijetijdsgasten.

Duurzaamheid
Het hotel is van origine een bijna vijftig jaar oud kantoorpand. In plaats van het gebouw te slopen heeft Corendon gekozen voor een duurzame oplossing; het pand volledig strippen en uitbreiden met etages. Alle installaties zijn vernieuwd en zorgen voor een minimale energieconsumptie. Het hotel heeft warmtepompen en een warmtekracht koppeling. Een koude bron en een warmte bron zullen hierdoor zorgen voor een bijna klimaat neutrale operatie met minimale CO2-uitstoot.

Ook het interieur is voorzien van milieuvriendelijke materialen en producten. Het tapijt is 100 procent gerecycled en het gehele hotel is voorzien van LED verlichting. De volledig recyclebare bedden zijn speciaal ontwikkeld voor Corendon Hotels & Resorts en het bedlinnen is gemaakt van 100 procent biologisch Fairtrade katoen.

AY Restaurant & Bar 
In het AY Restaurant, genoemd naar de oprichters van Corendon; Atilay Uslu en Yildiray Karaer, krijgen de gasten mediterrane gerechten voorgeschoteld, gemaakt met producten uit de regio. Ook zijn de favoriete gerechten van Atilay en Yildiray op de kaart terug te vinden, net als de beroemde saus van Atilay uit de tijd dat hij een eigen shoarmazaak had. 
De AY Bar is een combinatie van een moderne bar en een pub. Bezoekers kunnen hier genieten van een vers gemaakte cocktail of onder het genot van een wijntje of een biertje ontspannen in het pub-gedeelte terwijl ze naar het nieuws of een sportwedstrijd kijken.

Overnachten 
Het Corendon Vitality Hotel Amsterdam beschikt over 263 moderne kamers die van alle gemakken zijn voorzien. De kamers zijn modern ingericht en hebben alle faciliteiten voor een comfortabel verblijf, zoals inloopdouche, minibar en een 42-inch Smart-tv’s Het hotel heeft fors geïnvesteerd in het faciliteren van snel internet wat een vereiste is voor de hedendaagse reiziger. Het unieke van dit hotel is de 737 cockpitsuite. Deze bijzondere kamer van maar liefst 120 m2 is voorzien van een cockpit van een Boeing 737, inclusief flightsimulator. Daarnaast beschikt de suite over een aparte woon- en slaapkamer. 
Voor gasten die, al dan niet tijdelijk, zorgbehoevend zijn, heeft Corendon 14 vitality kamers, waarbij de voorzieningen zijn aangepast voor gasten die minder mobiel zijn, in een rolstoel zitten of revalideren na een operatie. Naast de ‘inroom gym’ kunnen zij ook gebruikmaken van de fitness en de behandelruimtes. Van de internationale reiziger tot de lokale buurtbewoner, iedereen is van harte welkom om de sfeer in dit bijzondere hotel te komen ervaren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!