Connexxion sluit zich aan bij Event Park AmsterdamConnexxion sluit zich aan bij Event Park Amsterdam
Back Back Nieuws

Connexxion sluit zich aan bij Event Park Amsterdam

03 mei 2019

Connexxion sluit zich aan bij Event Park Amsterdam, het Convention Bureau van regio Haarlemmermeer. De vervoersmaatschappij, marktleider in stad- en streekvervoer in Nederland, zorgt er dagelijks voor dat honderdduizenden reizigers op hun bestemming komen. Met dit nieuwe partnership, het 33ste voor Event Park Amsterdam, spelen beide partijen in op de mobiliteitsbehoefte van de markt.

'Wij zijn bijzonder verheugd dat wij Connexxion als vervoersmaatschappij aan ons aanbod kunnen toevoegen', aldus Floris Licht, voorzitter van Event Park Amsterdam. 'Met Schiphol om de hoek, Amsterdam binnen handbereik én de 3B's (beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar), wordt omgeving Haarlemmermeer steeds aantrekkelijker voor evenementen en zakelijke gasten. Daardoor ontstaat een grotere behoefte aan vervoer; al deze mensen moeten van A naar B. Met bushaltes nooit langer dan 200 tot 300 meter lopen, is het openbaar vervoer een prima oplossing om die behoefte in te vullen. Zo zijn de gasten snel bij hun congres, de luchthaven of een andere bestemming.'

Prettige, snelle en duurzame manier van verplaatsing

Ook Rick de Vries, Consessie Marketeer bij Connexxion ziet mooie kansen in de samenwerking: "Het is voor ons heel waardevol om op een shortlist te staan omdat het openbaar vervoer een prettige, snelle en duurzame manier van verplaatsing is. Via diverse hotels bieden wij al voorverkooptickets aan waarmee gasten in de regio een aantal dagen onbeperkt kunnen reizen. Dat zouden wij graag op meer plekken onder de aandacht willen brengen. Event Park Amsterdam is daarvoor een mooi platform."

Beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar

Het Convention Bureau heeft als motto de 3 B's: beschikbaar, bereikbaar én betaalbaar. Of, internationaal gezien, de 3 A's: available, accessible, affordable. Locaties zijn vaker beschikbaar dan in Amsterdam zelf, waar je soms al jaren van tevoren een locatie moet vastleggen. Ook is de bereikbaarheid veel beter dan in de drukke binnenstad; er is ook geen gedoe met tourbussen die de stad niet in mogen. En, niet onbelangrijk, de prijzen liggen over het algemeen een stuk lager dan in het centrum.

Fotocredits > Martine Goulmy

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!