Back Back Nieuws

Congrescentrum Orpheus gaat vernieuwen

15 januari 2017

Deze zomer vindt er een grootscheepse herinrichting plaats in Congrescentrum Orpheus. De huidige Bijvoet & Holt-foyer en het naastgelegen restaurant krijgen een flinke opknapbeurt, waarbij duurzaamheid en flexibiliteit kernwoorden zijn. De herinrichting zal begin september 2017 afgerond zijn en is onderdeel van een meerjarenplan waarin meerdere werkzaamheden gepland staan.

Toekomstbestendig interieur

Congrescentrum Orpheus zal in juli beginnen met de herinrichting. Architect- en ontwerpbureau Tribe ontwikkelde de plannen in nauwe samenwerking met een projectteam van Orpheus. De opdracht: maak een toekomstbestendig ontwerp met efficiënte inzet van de al bestaande middelen, duurzame materialen en het belangrijkste: mogelijkheden voor een flexibele indeling van de ruimtes. Het beoogde eindresultaat voorziet in een volledig nieuw, duurzaam concept voor de foyer en het restaurant, waarin gedurfde keuzes worden gemaakt. Zo wordt het cradle-to-cradle concept toegepast bij het ontwerp van meubilair en vloerbekleding. 

De foyer blijft zijn ruime opzet behouden en de basis blijft hetzelfde; het interieur (de wanden, plafonds, meubilair en de bars) krijgt echter een grote metamorfose. ‘De ruimte kan flexibel ingedeeld worden, doordat de bars op verschillende punten in de foyer aangesloten kunnen worden. Zo kunnen we per evenement bekijken waar onze buffetten en bars het beste kunnen staan,’ aldus Meta Neeleman, directeur van Congrescentrum Orpheus. De op maat gemaakte indeling leidt tot een zeer efficiënt gebruik van elke m2; meer ruimte voor stands, ontmoeting en lunches/diners en borrels voor grote gezelschappen (>300 gasten). Kortom: meer mogelijkheden en aandacht voor de wensen van de opdrachtgever.

‘Er wordt daarnaast teruggegrepen op al het goede uit de jaren ’60 en ’70, de beginjaren van Orpheus. Veel warme aardetinten en verschillende materialen zoals koper en leer moeten, samen met beelden van de Veluwe, zorgen voor een warme en rustgevende uitstraling van ons pand.’

Meerjarenplan

De herinrichting in de zomer staat niet op zichzelf. De aankomende jaren zal Orpheus stap voor stap vernieuwd worden; het volgende project is de eerste verdieping, waar de acht subzalen gevestigd zijn. Bovendien presenteert het team van Orpheus deze maand een geheel vernieuwde positionering, met een nieuwe brochure en bedrijfsfilm, waarin ‘aandacht’ een grote rol speelt. Wendy van den Hoeven, eventprofessional bij Orpheus, zegt hierover: ‘Aandacht voor onze opdrachtgever hebben we altijd gehad; het is ons vak om op een doeltreffende manier wensen en ideeën te vertalen naar inspirerende evenementen. De kracht van deze aandacht wordt nu nog sterker doordat we met deze herinrichting beter maatwerk kunnen verrichten. En daar ben ik ontzettend blij mee!’

Foto: Image Circus

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!