Back Back Nieuws

Congrescentrum Innovatiekracht ontvangt deze maand eerste gasten

01 april 2016
Het lijkt een breinbreker; een zakelijke bijeenkomst of evenement organiseren op een goed bereikbare, maar groene locatie met uitzicht op het kloppend hart van de Nederlandse economie; het Rotterdamse havengebied… Vanaf april is dit, met de oplevering van congrescentrum Innovatiekracht op een groene, door water omringde landtong aan de Plaatweg in Spijkenisse, een eitje. Het centrum voor innovatie- en duurzaamheidsontwikkeling van Green.DNA is een moderne en inspirerende uitvalsbasis voor zakelijke evenementen tot 400 personen.

Ondernemer Sam Verwaijen, bekend van zijn conferentiecentra Het Glazen Huis en Veerkracht, in Klarenbeek en leiderschapstraining Span of Control, is in het voorjaar van 2015 begonnen met de herontwikkeling van de ontoegankelijke en overwoekerde landtong en de bouw van congrescentrum Innovatiekracht. Dit ambitieuze en inspirerende project nadert nu de eindstreep en in april staan de eerste bijeenkomsten in de agenda.

Bijzonder ontwerp, duurzame keuzes
'Innovatiekracht komt van eigen tekentafel en is eigenhandig gebouwd', vertelt het team van Green.DNA. 'Het gebouw verrijst letterlijk uit het landschap en het omvangrijke dak is geheel begroeid met grassen, mossen en veldbloemen. Een bijzonder ontwerp dat zowel qua vorm als materiaalgebruik toonbeeld is van ecologische inpassing en innovatie. Een hoogwaardige glaswand over de gehele breedte van het pand, gelegen op het noorden zorgt voor voldoende licht, een fenomenaal uitzicht, maar ook dat er geen airconditioning nodig is. Het pand wordt verwarmd door een biomassa installatie waarmee de snippers van de gekapte bomen en al het eigen afval wordt omgezet in energie. Ook regelt de locatie zijn eigen waterzuivering. Innovatieve, out of the box keuzes die zorgen voor inspiratie en een unieke beleving.'

Een plek die gevonden moet worden
Innovatiekracht is centraal gelegen in de Randstad, nabij A15, A4, A29. Maar ook met het openbaar vervoer goed te bereiken doormiddel van een shuttleservice vanaf metrostation Spijkenisse of met eigen tenders over het water. Dat maakt de locatie zeer geschikt voor personeelsbijeenkomsten, congressen, seminars en productpresentaties van bedrijven uit de regio.

Ook wethouder Christel Mourik van de gemeente Nissewaard is blij met de ontwikkeling: 'De gebruiks- en verblijfskwaliteit van dit gebied is met de herontwikkeling van de landtong en de komst van Innovatiekracht vergroot. Wij nodigen zowel recreanten als bedrijven uit om dit mooie stukje van onze gemeente te komen ontdekken.' 


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!