Congresbureau regio Venlo van startCongresbureau regio Venlo van start
Back Back Nieuws

Congresbureau regio Venlo van start

12 juli 2021

Op maandag 12 juli is het startschot gegeven voor het Venlo Convention Bureau, dat congressen en zakelijke bijeenkomsten naar de regio Venlo gaat halen. Het initiatief is afkomstig van een grote groep hoteliers, evenementenlocaties en citymarketingorganisatie Venlo Partners en wordt ondersteund door de gemeente Venlo.

Perfecte uitgangspositie

Marcel Tabbers, directeur van Venlo Partners: 'In de historische Venlose binnenstad zijn tal van faciliteiten die uitstekend geschikt zijn voor bijeenkomsten in de zakelijke markt. Denk aan de Maaspoort, Domani, CityCinema en Limburgs Museum. Daarnaast zijn er tal van hotels waar zakelijke gasten uitstekend kunnen overnachten en dineren.' Wethouder Erwin Boom van gemeente Venlo vult aan: 'De regio Venlo kenmerkt zich door enorme bedrijvigheid op tal van sectoren zoals agro/food, logistiek, maakindustrie en toerisme. Dat is een perfecte uitgangspositie om congressen op dat vlak binnen te halen en deze bezoekers blijvend te overtuigen van al het moois dat onze regio te bieden heeft.'

Grote diversiteit

Boy Haenen, projectleider van het Venlo Convention Bureau: 'In Venlo en de omliggende gemeenten Horst aan de Maas en Peel en Maas zijn maar liefst 22 locaties bij het initiatief aangesloten. Daaruit blijkt de wens om gezamenlijk deze aantrekkelijke regio nog meer bekendheid te geven. De diversiteit is groot. Met hotels en evenementenlocaties in het gezellige stadscentrum of het natuurrijke buitengebied, modern of historisch, groots of intiem.' Venlo Convention Bureau  heeft zich ten doel gesteld binnen twee jaar 4.000 nieuwe zakelijke bezoekers te ontvangen en 2.000 hotelovernachtingen te realiseren. Daarvoor wordt onder andere de maandag gelanceerde website www.venloconventionbureau.nl ingezet.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!