Congres in 2021? Haarlem is er klaar voor!Congres in 2021? Haarlem is er klaar voor!
Back Back Visie

Congres in 2021? Haarlem is er klaar voor!

27 maart 2021

Vergaderen op anderhalve meter of een hybride evenement of congres houden? In Haarlem kan het. In het afgelopen jaar hebben Haarlemse evenementen- en congreslocaties niet bij de pakken neergezeten. Zij hebben zich aangepast naar wat wél kan. Congres, evenement of vergadering in 2021? Haarlem is er klaar voor!

De coronamaatregelen hebben de evenementenbranche flink onder druk gezet. Binnenkort mag misschien alles wel weer, maar ondernemers in Haarlem wachten daar niet op: Haarlem biedt nú al een brede mix aan mogelijkheden op het gebied van meetings, evenementen en congressen.

  • Congres in 2021? Haarlem is er klaar voor!
    Foto > Bibi Veth
  • Congres in 2021? Haarlem is er klaar voor!
    Foto > Bibi Veth
  • Congres in 2021? Haarlem is er klaar voor!
  • Congres in 2021? Haarlem is er klaar voor!

Verschillende Haarlemse evenementenlocaties, vergaderlocaties, hotels en restaurants, hebben het afgelopen jaar gezocht naar manieren waarop ze hun diensten coronaveilig kunnen aanbieden. Het merendeel van de dertig partners van Haarlem Convention Bureau (HCB) heeft inmiddels de apparatuur en medewerkers in huis om hybride evenementen te faciliteren en te streamen. Zie hiervoor het Haarlemse aanbod op de website van HCB.

Hybride of online, alles kan

De Philharmonie streamt congressen, maar ook theatervoorstellingen en concerten. Hiervoor is een nieuwe, snellere internetverbinding aangelegd. Alle juiste technici zijn hiervoor beschikbaar. Ook het Haarlemse poppodium Het Patronaat kan een volledige livestreamservice bieden voor alle soorten evenementen en organisaties. Met beweegbare camera’s kunnen zij beelden schieten vanuit vier verschillende hoeken.

Dat ook hybride bijeenkomsten goed werken, weet HCB uit eigen ervaring: ‘In 2020 hebben we zelf een hybride zakelijke bijeenkomst georganiseerd,’ zegt manager Nathalie Schuurbiers. ‘Wij hebben toen gekozen voor Pathé Haarlem als locatie. Hier zijn alle faciliteiten en technici aanwezig om een bijeenkomst perfect te streamen.’

Schuurbiers: ‘Ook Van der Valk Hotel Haarlem en Carlton Square Hotel Haarlem, beiden populaire vergaderlocaties, hebben verschillende middelen voor online of hybride evenementen. Zij werken met vaste partners en hebben de ruimtes zo ingericht dat zij bijeenkomsten optimaal kunnen streamen.’

Voor een hybride evenement bent u ook bij Huis Hodshon van Vereniging Hendrick de Keyser aan het juiste adres. Dit huis kijkt uit op de monumentale binnenstad van Haarlem en wordt al meer dan 100 jaar gebruikt voor evenementen. De historische entourage behoeft weinig aankleding. ‘Huis Hodshon heeft een grote aula en hierdoor is een combinatie van on- en offline events heel goed mogelijk.’

Haarlem

Haarlem biedt een geweldige combinatie van cultuur, historie, gastronomie, winkels en een prachtige omgeving. De stad is omringd door duin, bos en zee en op steenworp afstand van Amsterdam. Het centrum van Haarlem is een aantal keer uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland.

Haarlem Convention Bureau

Het Haarlem Convention Bureau is een neutraal en objectief bureau dat als verbindende factor optreedt tussen vraag en aanbod van zakelijk toerisme. Haarlem Convention Bureau is bij de zoektocht naar passende locaties en de programmakeuzes een onafhankelijke adviespartner voor iedere (internationale) organisator van meetings, evenementen en congressen.

Een overzicht van locaties geschikt voor hybride of digitale evenementen is te vinden op haarlemconventionbureau.nl.  

Door > Rob van Hilten

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!