Clean partyen - De vrijdagmiddag borrel straks zonder alcohol?Clean partyen - De vrijdagmiddag borrel straks zonder alcohol?
Back Back Nieuws

Clean partyen - De vrijdagmiddag borrel straks zonder alcohol?

08 mei 2019

Clean partyen vindt zijn intrede in Amsterdam. Alcohol maakt plaats voor gezonde sapjes, security is niet langer nodig en katers zijn verleden tijd. Zelfs bedrijven gaan mee met deze nieuwe rage.

Waar in het verleden het Nederlandse uitgaansleven gepaard ging met drank en drugs, krijgt clean partyen voet aan de grond. Vanwege de groeiende behoefte naar een gezonde levensstijl zijn mensen op zoek zijn naar alternatieve manieren van uitgaan.

Daybreaker ochtendfeesten

Eén van deze alternatieven is twee jaar geleden overgewaaid vanuit New York. Dit zijn de Daybreaker ochtendfeesten. Bij ochtendgloren, van 06.30 - 08.30 uur, komen honderden mensen samen om flink te feesten in de Nederlandse nachtclubs. Na het dansen vertrekt men naar kantoor om energiek de werkdag te beginnen.

Daybreak op kantoor

De trend is ook groeiende in het bedrijfsleven, welke zoekende is naar manieren om verloop van personeel te verkleinen en loyaliteit te verhogen. Door middel van clean partyen wordt het werkplezier en de vitaliteit onder medewerkers vergroot. Deze strategie wordt inmiddels omarmd door organisaties en overheden. Onder andere Gemeente Amsterdam, Heineken, Randstad en PwC lieten eerder een Daybreaker feest organiseren op kantoor voor hun medewerkers.

Fotocredits > AJR Photos

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!