Back Back Nieuws

Chinese stad Hangzhou op de kaart als zakelijke bestemming

19 januari 2011
Het toeristisch pr-bureau Baltus Communications is door de Hangzhou Tourism Commission aangesteld om de stad als toeristische en zakelijke bestemming op de Nederlandse markt meer bekendheid te geven. Hangzhou is de hoofdstad van de provincie Zehjiang en ligt aan de zuidoost kust van China, op zo’n 190 kilometer ten zuiden van de metropool Shanghai.

De bestemming biedt een fascinerende mix van Oosterse en Westerse culturen maar is minder jachtig dan steden als Hongkong, Beijing en Shanghai. Tempels, pagoda’s, een netwerk van kanalen, thee- en zijdeproductie, tientallen winkelstraten, avondmarkten en een tongstrelende keuken zijn enkele bezienswaardigheden. Dé toeristische trekpleister is het indrukkende ‘West Lake’ meer – centraal gelegen in de stad en zelf al goed voor 60 attracties. Luchtvaartmaatschappij KLM onderhoudt driemaal per week een rechtstreekse verbinding tussen Schiphol en Hangzhou.

Marco Polo
‘Ontzettend leuk om voor een stad te mogen werken die door Marco Polo ooit de hemel in is geprezen,’ aldus Marcel Baltus van Baltus Communications. ‘We gaan richting consument, media en reisindustrie werken aan het verbeteren van de (naams)bekendheid van de stad als toeristische bestemming, hetzij als een stedentrip of als onderdeel van een rondreis door dat gedeelte van China. De succesvolle pitch is mede het resultaat van ons internationaal samenwerkingsverband Tourism Trademark waar wij bij zijn aangesloten. Het collega pr-bureau Kleber PR in Duitsland en McCluskey International in Engeland gaan eveneens Hangzhou in hun markt promoten.’

De stad telt ruim 6 miljoen inwoners en heeft een goed accommodatieaanbod waaronder ketens als Hyatt, Shangri-la, Four Seasons, Sofitel, Crowne Plaza en Banyan Tree. Ook liefhebbers van thee en zijde zijn hier aan het goede adres: Hangzhou heeft grote theeplantages waar bekende merken als Longjing en Dragon Well geproduceerd worden. Tevens is het een grote producent van zijde en huist het het grootste zijdemuseum ter wereld. Jaarlijks bezoeken vele toeristen eveneens de bloeiende Lotusbloemen en pruimenbloesem die in Hangzhou volop te zien zijn. Voor een bezoek aan Hangzhou is een visum vereist.
Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!