Chamber Orchestra of Europe terug in AmsterdamChamber Orchestra of Europe terug in Amsterdam
Back Back Nieuws

Chamber Orchestra of Europe terug in Amsterdam

02 november 2017

Dirigent Bernard Haitink treedt samen met het Chamber Orchestra of Europe op in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw. Te zien op woensdag 15 en vrijdag 17 november. 

Mahler, Wagner en Mozart

Na diverse eerdere samenwerkingen wijden de musici zich nu aan delen uit Mahlers  Des Knaben Wunderhorn, de Wesendonck-Lieder van Wagner en twee symfonieën van Mozart. Dirigent en orkest laten zich bijstaan door drie solisten: op woensdag sopraan Anna Lucia Richter en bariton Hanno Müller-Brachmann. Op vrijdag soleert sopraan Eva-Maria Westbroek. 

Bernard Haitink

Bernard Haitink geeft al ruim zestig jaar lang leiding aan ’s werelds meest vooraanstaande symfonieorkesten, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, het London Philharmonic Orchestra en het Chicago Symphony Orchestra. Ook was hij lange tijd verbonden aan de Royal Opera Covent Garden en de Glyndebourne Festival Opera. Samen met het Chamber Orchestra of Europe is Haitink al voor het zevende seizoen op rij te gast in Het Concertgebouw. In voorgaande projecten stonden onder meer Beethoven, Brahms en Schumann centraal. 

Chamber Orchestra of Europe

Het Chamber Orchestra of Europe, in 1981 opgericht door een groep musici uit het European Union Youth Orchestra, is een uniek grensoverschrijdend samenwerkingsverband van topmusici uit zo’n vijftien landen. De uitvoeringen door het gezelschap worden sinds de oprichting steevast beoordeeld als verrassend, bezield en van zeer hoog niveau. Het orkest onderhoudt nauwe banden met Bernard Haitink, Yannick Nézet-Séguin en András Schiff en werkte ook vaak met wijlen Claudio Abbado en Nikolaus Harnoncourt. 

Solisten

Bernard Haitink en het Chamber Orchestra of Europe omringen zich met de beste solisten. Op 15 november zingen sopraan Anna Lucia Richter en bariton Hanno Müller-Brachmann delen uit Mahlers Des Knaben Wunderhorn. De liederen variëren van humoristisch en ironisch tot diep ernstig en tragisch.

Twee dagen later vertolkt sopraan Eva-Maria Westbroek Wagners Wesendonck-Lieder. Volgens Bernard Haitink horen we daarin de introverte Wagner, geïnspireerd door gedichten van Mathilde Wesendonck, op wie Wagner heimelijk verliefd was.

Beide concertavonden worden afgesloten met een symfonie van Mozart.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!