Back Back Nieuws

Catering Lokaal regisseert de grootste kijkoperatie ooit

11 juni 2014
De opening van Meander Medisch Centrum in Amersfoort was afgelopen weekend geheel in handen van Catering Lokaal. Zowel de openingsshow als de publieksdag met ruim 7.000 bezoekers. Lokale ondernemers, lokale verenigingen en lokale kunstenaars sloegen de handen ineen en lieten onder de regie van Catering Lokaal zien dat zij samen ‘De Grootste Kijkoperatie’ tot een enorm succes konden maken.

Catering Lokaal opereert Lokaal
Lokaal Talent presenteerde zich tijdens de officiële opening, het koor van haast Olympische allure was érg lokaal: het werd gevormd door medewerkers van het ziekenhuis. Zelfs Prinses Margriet kon beschouwd worden als een lokale held, omdat zij haar opleiding indertijd in dit ziekenhuis genoten had. Vanzelfsprekend was er op beide dagen ook voor lokale ondernemers en lokale smaakmakers een hoofdrol weggelegd. En er was nóg meer lokaal: opgenomen patiënten konden de opening via het tv-scherm op hun kamer live volgen.

Een traantje tijdens de opening
Prinses Margriet nam het defilé af van diverse verenigingen uit de regio. Het idee daarachter was, legde presentator Theo van der Hek uit, dat een ziekenhuis zich pas onderscheidt van ieder ander gebouw door de mensen die er gebruik van maken, zowel als patiënt als in de rol van zorgverlener.

In de opening werden dan ook alle partijen aan elkaar voorgesteld om vervolgens collectief samen met de Prinses bezit te nemen van het nieuwe pand.  De opening werd omlijst met muziek, zang, speeches en een optreden van het voor de gelegenheid gevormde Meander-koor, dat gepassioneerd de sterren uit de hemel zong.

Midden in de maatschappij
Dat het ziekenhuis letterlijk midden in de regio staat, bleek tijdens de publieksdag waar meer dan 7000 bezoekers op af kwamen. Heel wat verenigingen die zich een dag eerder tijdens het defilé al gepresenteerd hadden, gaven in de tuin van het ziekenhuis eens te meer hun kunsten ten beste. Het ziekenhuis vormde een dag lang een podium voor het mooiste en beste uit de streek. Dat sloot perfect bij het eigen imago aan.

Meander-ijspret en een koekje van eigen deeg
In deze smeltkroes van lokaal talent liet Catering Lokaal daarbij het speciaal vervaardigde Meander-ijs van Gian Maria van IJssalon San Marco uit Amersfoort serveren. Deze lokale ijs-kunstenaar had zich door het ziekenhuis laten inspireren tot een topsmaak, die de bezoekers op waarde wisten te schatten. Daarnaast kreeg Meander Medisch Centrum een koekje van letterlijk eigen deeg: bakker Wim van der Kletersteeg uit Hoogland had een speciaal Meander-koekje bedacht. Beide erg lekker en nog steeds te verkrijgen!

Een goede buur(t) is beter dan een verre vriend 
Na een interessante rondleiding door het ziekenhuis konden de gasten flanerend langs de parade van lokaal talent tevreden vaststellen dat hun regio een pracht-regio is. Catering Lokaal organiseert dit, benadrukt dit, enthousiasmeert dit, coacht dit en zorgt daarbij ook nog eens voor een goed en harmonieus verloop van alle activiteiten. Daarmee laat Catering Lokaal eens te meer zien dat een goede buur(t) veel beter is dan een verre vriend en dat wat je van ver haalt, niet altijd lekkerder hoeft te zijn.

Foto: Robert Aarts - robertaarts.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.264 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.264 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!