Capital C ConnectCapital C Connect
Back Back Nieuws

Capital C Connect

11 mei 2020

De afgelopen weken heeft de evenementenbranche het zwaar te verduren als gevolg van het coronavirus. Bedrijven zoeken naarstig naar online alternatieven. Capital C, het nieuwe centrum voor de creatieve industrie dat naast (co-) workspaces en meeting rooms ook event spaces verhuurt, was een early adapter met de Virtual Event Space in de High Light, de imposante glazen koepel boven op het gebouw. Naast de top notch studio in de High Light is de studio voor virtuele evenementen ook te verplaatsen naar de Signature ruimtes in de rest van het pand. Thomas Zwart en Lisa Vergeer namen een filmpje op over de eerste weken in de Virtual Studio.

Virtual studio

De virtual studio maakt het mogelijk om een event, ondanks alle beperkingen, toch doorgang te geven op deze bijzondere locatie met een publiek dat online participeert. Alles wordt gestreamd en opgenomen zodat het live en achteraf te bekijken is. De studio is gebouwd in samenwerking met technologie-expert Bourgonje. De techniek is volledig gefaciliteerd met state of the art streaming faciliteiten waarbij onbeperkt geschakeld kan worden tussen live en virtueel. De branding van de locatie kan op maat gemaakt worden en indien er mensen aanwezig kunnen zijn, is dat ook mogelijk door een combinatie van online en offline. Vanzelfsprekend worden hiervoor alle noodzakelijke coronamaatregelen getroffen.

Creativiteit in DNA

Thomas Zwart, directeur Capital C: ‘Creatief denken zit in ons DNA, we zijn het kloppend hart van de creatieve sector en we zijn in dit pand omgeven door prikkels van kunst, design, media en creatie. Op dit moment worden wereldwijd alle events gecanceld, dat merken wij als geen ander. Wij zijn in reactie daarop direct gaan kijken hoe we dit in een vorm konden gieten die wél kan. Waar eventorganisatoren nu de uitdaging hebben zelf een technologische oplossing te zoeken, bieden wij dit nu als extra service bij onze events. Bourgonje heeft veel ervaring met deze techniek bij nationale events en ik ben erg trots dat we op deze manier samen een mooie oplossing kunnen bieden.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!