Wie Buon Gusto Deli binnenstapt, merkt het meteen: hier wordt met liefde gewerkt. Buon Gusto is geschikt voor een gezellige lunch, zakelijke bijeenkomsten of een bedrijfsfeest. Buiten wacht een waanzinnig terras aan het IJ. ‘Of je nou komt voor een private dining, een bedrijfsborrel of een feest voor 600 man, wij maken het mogelijk’, vertellen Ingeborg en Thomas. Met een wijds armgebaar laten ze de fijne lichte ruimte en het terras van Buon Gusto zien: ‘Er is hier zóveel mogelijk!’
Een familieverhaal met smaak
Buon Gusto begon als een charmant Italiaans delicatessenzaakje in een tankstationnetje in Loenersloot. Toen Ingeborg en Thomas in 2020 de kans kregen om een zaak te openen in een prachtig pand in de Houthavens, aarzelden ze geen moment. ‘Het was een unieke kans, een fantastische plek. Dat moesten we aanpakken’, vertelt Ingeborg. Ze runnen het bedrijf inmiddels al zes jaar samen. ‘Als nonna sta ik in de keuken, Thomas regelt de voorkant.’ De Italiaanse roots van Buon Gusto zijn overal voelbaar, niet verwonderlijk aangezien Thomas op zn derde al zijn eerste pizza bakte in het restaurant van zijn vader in Italië. Die warmte zit niet alleen in het eten, maar ook in de manier waarop de gasten worden ontvangen.
Buon Gusto: Italiaans terras aan het IJ
Overdag is Buon Gusto Deli geopend voor lunch, met een vaste stroom aan gasten uit de omliggende modebedrijven. Buiten die piekmomenten is de locatie exclusief beschikbaar voor besloten events. Van productlancering tot verjaardagsfeest, van bedrijfsborrel tot bruiloft. Alles is mogelijk. ‘We hadden hier laatst Braziliaanse livemuziek, met de band zittend aan een grote tafel. In augustus cateren we de opening van SAIL hier een stukje verder op de kade.’ Zowel binnen als buiten is er ruimte zat. ‘Er passen hier zo’n 300 à 400 mensen’, aldus Ingeborg. ‘De combinatie binnen/buiten, een barretje hier, een mooi buffet daar. Soms zetten we de oven buiten of plaatsen we een mooie stretchtent op het terras. Lekkere drankjes, goed eten. Gezellig en ongedwongen. Daar houden we van. We zeggen nooit nee’, lacht ze. ‘We vinden eigenlijk alles een leuke uitdaging. En als we het zelf niet kunnen, zoeken we samenwerking – al is dat eigenlijk nog nooit nodig geweest.’
The Scene: een nieuwe hotspot voor high-end events
Terwijl Buon Gusto al stevig verankerd is in de Houthavens, staat even verderop een veelbelovende nieuwe locatie in de startblokken: The Scene. Deze stijlvolle brasserie - waar Ingeborg en Thomas alles zelf ontworpen hebben en vooral Thomas de scepter zal zwaaien - opent eind oktober haar deuren, direct naast een gloednieuwe bioscoop met maar liefst veertien zalen. Met een lichte, moderne uitstraling, hoge plafonds en ramen rondom, is The Scene ontworpen met flexibiliteit in het achterhoofd – zowel qua sfeer als functionaliteit.
Blanco canvas om iets magisch neer te zetten
De bar, ontworpen om dat warme, klassieke gevoel van ouderwetse gastvrijheid op te roepen, nodigt uit tot lange borrels of spontane gesprekken. En met een topklasse geluidssysteem, ontwikkeld in samenwerking met JBL (die hun kantoor ook op de Houthavens hebben), is The Scene ook technisch volledig toegerust voor zakelijke evenementen, live muziek of een DJ. Daarnaast biedt ruimte plaats aan 250 zittende gasten voor een diner of lunch, maar transformeert moeiteloos tot een bruisende feestlocatie met plek voor 600 personen. Thomas: ‘Denk aan een high end zakelijk event, een bedrijfsfeest in clubstijl, een dynamische presentatie. Tijdens ADE wordt er zelfs een intieme boiler room-setting gecreëerd.’ ‘Omdat we hier geen directe buren hebben, kunnen we echt álle kanten op’, vertelt Ingeborg enthousiast. ‘Voordat we in oktober daadwerkelijk open gaan, is het hier leeg. Deze locatie is een blanco canvas voor eventmanagers om iets magisch neer te zetten.’
Échte gastvrijheid, flexibiliteit en volledig ontzorgen
Wat beide locaties bindt, is die échte gastvrijheid. ‘Onze gasten zijn echt gasten’, vertellen ze. ‘We leveren het hele pakket: eten, aankleding, muziek, bediening. Volledig op maat. Begin de avond bijvoorbeeld met een borrel bij Buon Gusto op het terras aan het IJ, en wandel daarna met je gasten naar The Scene voor een diner, presentatie of feest.’ Alles kan – en alles wordt met aandacht en vakmanschap geregeld. Dat grote gevoel voor gastvrijheid en flexibiliteit zit simpelweg in ons DNA. We willen dat gasten zich direct thuisvoelen en bij vertrek denken: wauw, dit was écht bijzonder!’