Back Back Nieuws

Buma Classical Convention: nieuw evenement voor klassieke muziek

15 juli 2014
De Nederlandse klassieke muziek staat op 28 en 29 november centraal tijdens een gloednieuw evenement: Buma Classical Convention. Het tweedaagse evenement in het Utrechtse TivoliVredenburg wordt een conferentie en festival in één dat zich richt op liefhebbers en belanghebbenden van klassieke muziek: van componist tot marketeer, van platenbaas tot orkestdirecteur, van musicus tot festivalganger. Er zijn pitches en showcases van gevestigde namen en nieuw talent uit de Nederlandse klassieke muziek. Zo gaat op de vrijdagavond een nieuw gecomponeerd stuk van de jonge Nederlandse componist Joey Roukens in première. Naast de vele optredens is er ruimte voor sprekers, discussies en ontmoetingen.

Buma Cultuur is de hoofdsponsor van het evenement en wil samen met de initiatiefnemers van Buma Classical Convention een evenement neerzetten dat gaat over de kracht en kwaliteit van de Nederlandse klassieke muziek met een focus op innoveren, inspireren en (inter)nationale promotie van de Nederlandse klassieke muziek. ‘De Buma Classical Convention heeft alles in zich om een belangrijk internationaal platform te worden voor klassieke muziek. En hiermee de plek om de componisten van hedendaags klassieke muziek aan een groot en ten dele nieuw publiek te tonen. Dat is wat Buma Cultuur als doelstelling heeft en daarmee is de Convention de gedroomde partner voor ons.’ vertelt Frank Helmink, directeur Buma Cultuur.

Luisteren, discussiëren en netwerken
Op vrijdag 28 november staat de conferentie overdag in het teken van innovatie met diverse nationale en internationale ‘keynote speakers’. Tussendoor is er ruimte om te netwerken, te discussiëren, informatie te vergaren en workshops bij te wonen. Muziek ontbreekt deze dag niet: door het gebouw heen vinden onder meer pitches, showcases en ‘best practices’ plaats.

Première 
Het festival opent in de avond met de Vrijdag van Vredenburg. Daar gaat het nieuw gecomponeerde stuk van de Nederlandse componist Joey Roukens in première, uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest. Vrijdag en zaterdag worden met elkaar verbonden door de ‘Nacht van de Klassieke Muziek’. Een ‘Classical Club Night’ met veel optredens en muzikale verrassingen.

Beste en nieuwste van Nederlandse klassieke muziek
Op zaterdag kunnen liefhebbers en professionals vooral luisteren naar het beste en het nieuwste dat Nederland op het gebied van klassieke muziek te bieden heeft. Door heel TivoliVredenburg vinden optredens plaats waarbij de bezoekers kunnen grasduinen door showcases - van de ultieme top tot aanstormend talent. De Buma Classical Convention wordt afgesloten met de Edison Classical Jukebox, een concert van het Radio Filharmonisch Orkest, waarbij het publiek bepaalt wat het orkest speelt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!