Back Back Nieuws

BTN stuurt studenten en multinationals de zee in

02 december 2015
Kwamen WO-studenten en het bedrijfsleven voorheen nog met elkaar in contact via sollicitatiebrieven, anno 2015 liggen ze midden in de winter naast elkaar te dobberen in het koude water bij Zandvoort. Op 1 december werden bij Zandvoort op ijskoude wijze de grenzen van recruitment verlegd tijdens de ‘Iceman Talent Experience’. Business Talent Network (BTN) stuurde tweehonderdvijftig topstudenten en vertegenwoordigers van tien multinationals de Noordzee in voor een drie minuten lange duik onder leiding van ‘Iceman’ Wim Hof.

Voorafgaand aan deze verfrissende exercitie gingen de deelnemers in hotel NH Zandvoort met elkaar om tafel voor diverse aansprekende workshops, casestudies en presentaties van Coca-Cola, Ahold, Accenture, Unilever, Perfetti Van Melle, FlowTraders, Stibbe, Van Doorne, Bain&Company en Flowresulting. 
 
Grenzen verleggen
Organisator BTN, het grootste recruitmentplatform van Nederland en België, strikte voor de Iceman Talent Experience niemand minder dan Wim Hof, die ooit bijna twee uur tot aan zijn kin in een bad ijsblokjes verkeerde en zo goed als naakt de Kilimanjaro beklom. 
´Om meer uit jezelf te kunnen halen, moet je grenzen verleggen,´ vertelt Oscar Bieleveld, directeur van BTN, ´Jong hoogopgeleid talent werd vandaag uitgedaagd om hun geest te gebruiken om meer kracht uit zichzelf te halen en maakte tevens kennis met het Nederlandse bedrijfsleven. Recruitment anno 2015!´
 
Waterput voor de Maasai
De opbrengst van de Iceman Talent Experience komt geheel ten goede aan de plaatsing van een waterput in een Maasai-dorp in Tanzania. Met deze nieuwe waterput wordt een heel dorp voorzien van schoon drinkwater. Dr. Olekuney, de minister van de Maasai, nam na de duik in de Noordzee de cheque van € 40.000,- in ontvangst in aanwezigheid van de Zandvoortse burgemeester Niek Meijer. De dag werd vervolgens afgesloten met een netwerkborrel om weer een beetje op te warmen.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!