Back Back Nieuws

Brusselicious maakt tongen los in reisbranche

14 mei 2013
Xcentive organiseert inmiddels 19 jaar de educatieve roadshow ‘WereldWorkshop’ voor reisadviseurs van ANVR reisbureaus. Sinds 2011 gaat de roadshow de grens over. In april werden er twee weekenden à 75 - reisadviseurs georganiseerd naar Brussel. De hoofdsponsors NS Hispeed, Thalys en Toerisme België voor Wallonië & Brussel namen het transport en het landarrangement voor hun rekening.

 

Sneukeltour en Fietsrally door Brussel
Om Brussel cultureel, gastronomisch en culinair op de kaart te zetten is vorig jaar de titel ‘Brusselicious’ bedacht.  Op de aankomstdag kwamen alle gasten per trein naar Brussel en werden ontvangen in Mini Europe. Een soort Madurodam vlak onder het Atomium. Vervolgens kon de reisadviseurs kiezen voor een sneukeltour (smultocht) met proeverijen bij diverse culinaire hotspots of een fietsrally langs o.a. de vele comic strip muurschilderingen zoals Suske & Wiske, De Daltons e.d. Alle tours werden begeleidt door professionele gidsen die hun kennis met passie deelden met de bezoekers.
’s-Avonds ging het dak er af tijdens een feest in een voormalig wijnpaleis. Met top amuses en voortreffelijk fingerfood voelden de gasten zich echt verwend.

 

Workshops in Comic Strip museum
De tweede dag was gereserveerd voor workshops in het Comic Strip museum. Een bijzonder historisch gebouw waar vele prenten uit stripverhalen in de loop der tijd waren tentoongesteld. In diverse zalen werden de workshops gepresenteerd over de reisprogramma’s van meerdere reisaanbieders.

 

De middag was vrij voor shopping en site seeing. Daarna kon iedereen op eigen gelegenheid terug met de trein.

 

Positieve reacties
De enquête onder de bezoekers wees uit dat ze het niet alleen een bijzonder leuk event vonden, maar ook zeer leerzaam. Een toeristische bestemming ontdekken en tegelijk vakkennis opdoen was volgens hen een perfecte combinatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!